logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik hou van Holland: Verjaardagsspel, Identity Games


Een tijdje terug ontvingen we de nieuwe variant van Ik hou van Holland om te recenseren. Een leuk en melig bordspel, gebaseerd op het gelijkmatige programma. Een onderdeel van dat bordspel (en van het programma op televisie) is het verjaardagsspel. Je kent het vast wel: alle teamleden zitten in een kring, en moeten één voor één vragen beantwoorden.

Hebben ze een vraag goed, dan mogen ze het cadeautje dat ze hebben doorgeven aan de volgende persoon in de kring. Maar dat cadeautje is niet echt leuk. Het is namelijk een tijdbom! Na een bepaald aantal minuten ontploft het, en wordt de bezitter ervan gehuld in een zee van confetti.

Het Verjaardagsspel van Identity Games is de thuisversie van dat spel. Een stevige kartonnen doos, met daarin een tijdmechanisme. In de doos zit namelijk een oranje tulp, waaraan slingertjes gebonden zitten. Nadat je op de knop hebt gedrukt gaat er een timertje lopen. Vanaf dat moment is het een kwestie van vragen beantwoorden tot hij ontploft! En dat is sneller dan je denkt… om de spanning nog wat op te voeren gaat de timer op den duur wat sneller – en daarna nog sneller – tikken. Dat voert de druk flink op!

Het verjaardagsspel is thuis net zo leuk als op televisie. Er zitten twee stapeltjes met vragen bij, die gesteld kunnen worden. Al die vragen zijn natuurlijk helemaal gericht op Nederland. Speciaal voor jongere kinderen (het spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar) staat er een groene vraag op. Die kan voor volwassenen soms ook uitkomst bieden…

Om het spel nóg wat extra chaos mee te geven krijg je een zakje confetti, die je in het springmechamisme kunt strooien. Dat wordt dan ook de lucht ingeschoten aan het eind van het spel! Let wel op: de oranje tulp is best hard, ondanks dat het van rubber is. Die wil je niet tegen je neus of bril krijgen!

Ik hou van Holland: verjaardagsspel, Identity Games
Prijs: 24,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Aantal spelers: 4-12. Speltijd: ongeveer 10 minuten

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.