logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik hoef geen bril, Eric Barclay

9789025756802 ik hoef geen bril

Voor kinderen is het niet altijd eenvoudig om te erkennen dat ze een bril moeten. Het is ook nog al wat, ineens zo’n raar ding op je snufferd! Zo ook Saar: haar hele omgeving merkt dat ze het niet meer zo goed ziet. Op school moet ze heel goed kijken wil ze het bord kunnen zien. Haar muziekleraar hoort aan haar valse spel dat ze de bladmuziek niet ziet. En ook haar ouders merken aan van alles en nog wat dat ze niet alles meer goed ziet.

Tegen wil en dank moet ze mee naar de opticien: daar blijkt dat ze inderdaad een bril nodig heeft. Het meten van ogen komen even aan bod: een kaart lezen, oogdruppels die de pupillen verwijden en het gebruik van een voorzetbril. En daarna wordt de hele wereld een stukje mooier, leuker en vrolijker voor Saar! Ik hoef geen bril blijkt dan ineens heel lang geleden, een sprookje. Want Saar met bril, die kan veel meer!

Ik hoef geen bril is een geweldig leuk boek, dat je zeker moet lezen als jouw kind ook aan een bril moet geloven (en daar eigenlijk geen zin in heeft). Het is een grappig boekje, met mooie, vrolijke prenten. Vooral de pagina’s met alle verschillende brillen is ontzettend leuk en grappig. Bovendien wordt er op een vrolijke manier duidelijk gemaakt dat je soms gewoon echt een bril nodig hebt. En dat het daarna soms veel makkelijker wordt.

Ik hoef geen bril, Eric Barclay
Gottmer, uitgegeven, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025756802


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.