logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik heb een geheim, Marta Fabrega

Een geheim bewaren kan leuk zijn als je er andere mee kan verrassen of mee kan helpen. Maar een geheim kan ook een slecht geheim zijn wanneer het je verdrietig maakt of bang. Wanneer je een slecht geheim hebt moet je het zeker aan iemand vertellen die je vertrouwt. Een slecht geheim aan een volwassene vertellen kan ook moeilijk zijn, maar alleen door het aan iemand te vertellen kan je probleem opgelost worden.

Uit de serie Laten we praten over… is een onderwerp als geheimen natuurlijk niet weg te denken. Hierin wordt een zeer duidelijke tweedeling gemaakt: leuke of vervelende geheimen. Geheimen die je juist wilt delen, en geheimen waar je je een beetje voor schaamt, of waarvan je wellicht denkt dat ze je in de problemen kunnen brengen.

Voor beide soorten geheimen worden voorbeelden gegeven, zoals een cadeautje, verrassingsfeestje, maar ook als je ziet dat een groter kind iets afpakt van een ander kind terwijl je daar getuige van bent, of wanneer iemand je aanraakt op een manier die jouw niet zint.

Maar wat doe je dan met een geheim? Wanneer mag je het geheim bij je dragen, en wanneer is het juist goed om ze te vertellen? En aan wie ga je ze dan vertellen? Dat zijn natuurlijk lastige vraagstukken, die voor genoeg vragen zullen oproepen. Laten we praten over…

Ik heb een geheim, Marta Fabrega
Baeckens books, 2008, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 10,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789054615873


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.