logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik haat koken… maar ik ben gek op lekker eten, Janny van der Heijden en Lyndsay Bekouw

Ik haat koken… is voor die mensen die niet van koken houden, er geen tijd voor vrij (willen) maken of vinden dat ze niet kunnen koken. Dit kookboek geeft je tools in handen om in een mum van tijd – vaak zelfs sneller en simpeler dan met gebruik van allerlei pakjes en zakjes – iets lekkers en gezonds op tafel te zetten. Meestal is het ‘niet van koken houden’ niet meer dan een gemis aan inspiratie, kookkennis en tijd. De truc van snel koken zit in het handig en slim combineren.

Recepten voor iedereen

De recepten in Ik haat koken… zijn ‘fool-proof’. Iedereen kan ze maken, zelfs zonder enige kookervaring. Roeren, mengen, snijden, omdraaien en stapelen zijn zo’n beetje de vaardigheden die je onder de knie zou moeten hebben. Daarbij wordt handig gebruik gemaakt van bestaande creaties, die als basis worden gebruikt om iets anders mee te maken. Zo wordt een Mars-reep in no-time omgetoverd tot chocolade-karamelsaus voor bij een nagerecht, en blijkt een Sellerie-salade een prima basis voor een heerlijke Waldorf-salade. Maar dat is natuurlijk niet het enige, want ook met andere ingrediënten kun je snel heerlijke gerechten op tafel zetten die ieder zullen verbazen. Van ontbijtgerechten tot maaltijdsalades, van lunchgerechten tot toetjes: met dit boek in handen heb je voor ieder moment van de dag een tal van opties ter beschikking om lekker te kunnen eten zónder urenlang in de keuken te staan!

Vrolijk

Het boek zelf is vrolijk vormgegeven, waarbij getekende illustraties zorgen voor de opfleuring van het boekwerk. Jammer genoeg ontbreken foto’s van de gerechten – het is altijd wel prettig te zien waar je ongeveer naartoe moet werken! Door dit ontbreken is het echter wel zo dat er veel meer ruimte is voor recepten, en daar draait het tenslotte ook om in een kookboek!

Ik haat koken… maar ik ben gek op lekker eten, Janny van der Heijgen en Lyndsay Bekouw
Karakter uitgevers, november 2011, 176 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789045203430


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.