logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik en de rovers zingen karaoke, Siri Kolu

ik en de rovers zingen karaoke

Soms komen er heel bijzondere boeken voorbij. Leuke, vrolijke, goed geschreven boeken. Zoals Ik en de rovers. Dat boek vroeg gewoon om een vervolg. En die is er nu gekomen! Ik en de rovers zingen karaoke. Het boek gaat, net als het eerste deel, over de tienjarige Roos de Ridder. In het leven van Roos is het tijd voor de schoolvakantie. In haar situatie betekent dat: vioolkamp! En of ze dat nu zo leuk vind? Nee. Saai! Zeker omdat ze de rovers heeft leren kennen kan het haar niet leuk genoeg zijn. Gelukkig weet ze een noodsignaaltje uit te zenden naar haar roversvrienden, die haar dan ook snel komen bevrijden.

En dan blijken die snelwegrovers helemaal niet zo spannend, angstaanjagend of gemeen te zijn. Welnee! Oké, ze roven en stelen, maar eigenlijk hebben ze een heel klein hartje, en hun eigen gewoontes en tradities binnen hun eigen gemeendschap. Het vrije leven waar ze zo van houdt kan weer beginnen: met het busje over landweggetjes scheuren, kamperen aan de oever van de rivier en eten als een echte struikrover. Bovendien staat het bandietenzomerfeest voor de deur. Tijdens dat kampioenschap staan grote wedstrijden op het programma. Wedstrijden waarbij de piratengroepen het tegen elkaar moeten opnemen. En dit jaar staan karaokekampioenschappen centraal. Heel belangrijke karaokekampioenschappen, want degene die wint, wordt de nieuwe bandietenkoning of -koningin. Razende Karel Rover bereidt zich net als iedereen voor op de wedstrijd en denkt dat hij een goede kans maakt om te winnen, maar dan blijkt dat de andere bandietenfamilies niet het beste voor hebben met hem en zijn familie…

Ik en de rovers zingen karaoke is echt een heerlijk boek om te lezen. Het is vlot geschreven, staat vol leuke grapjes en overwachte wendingen. Het hele struikroverschap wordt zo’n beetje op de hak genomen. het blijkt een mengeling te zijn tussen piraten, zigeuners en struikrovers, maar dan met een vrolijke en onbezorgde kwinkslag. Een echte aanrader! het is dan ook niet raar dat het eerste boek verfilmd gaat worden, en het in meerdere landen is uitgegeven. Welverdiend!

Ik en de rovers zingen karaoke, Siri Kolu
Gottmer, juli 2012, 400 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789025751777


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.