logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik ben verdwaald, Jennifer Moore-Mallinos


Verdwaald op een openbare plaats en je mama en papa niet meer kunnen vinden is een angstaanjagende en soms zelfs gevaarlijke ervaring voor jonge kinderen. Ik ben verdwaald vertelt het verhaal van een kind dat verdwaalt tussen een menigte van vreemde mensen. De tranen rollen over haar wangen en ze wordt bang. Maar ze heeft geluk, want ze wordt opgemerkt door een politieman. Hij helpt haar om haar ouders terug te vinden.Ik ben verdwaald moedigt zowel kinderen als ouders aan om een veilige ontmoetingsplaats af te spreken bij uitstapjes naar publieke plaatsen, waar veel mensen zijn en de kans om te verdwalen groot is.

Met dit boek kun je kinderen leren dat je nu eenmaal kunt verdwalen. Dat gebeurt, en hoe vervelend het ook is, je kunt er niet altijd iets aan doen. Het is dan wel belangrijk om bepaalde afspraken te maken, zoals het bedenken van een veilige plaats waar je elkaar weer kunt ontmoeten, maar ook dat je het telefoonnummer van papa of mama bij de hand hebt.

In het boek hoor je het verhaal van een kindje dat verdwaald is. Het wordt achteraf vertelt, het gaat dus om de herinneringen aan het vervelende voorval. Wie ze tegenkomt, dat ze ontdekt dat er meerdere kinderen verdwaald zijn. Dat haar ook de helpende hand wordt toegestoken, maar ook welke impact het verdwalen heeft gehad op haar ouders. Ook krijgt het verhaal een staartje, want: welke afspraken maken de ouders en het meisje na dit spannende avontuur?

Een goed boek om samen te lezen, voordat je naar de kermis gaat, naar een pretpark, eigenlijk voor iedere locatie. Een must-have in ieder huishouden! Wat zouden jullie kunnen afspreken? Laten we praten over…

Ik ben verdwaald!, Jennifer Moore-Mallinos
Baeckens books, 2010, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 10,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789054616313


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.