logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik ben ik, Susi Weigel en Mira Lobe

9789051162912 ik ben ik

Wie ben jij nou eigenlijk? Een jongen of een meisje, zonder twijfel, maar als je verder gaat kijken? In het lieve prentenboek Ik ben ik heeft een wezentje een iets groter probleem: hij weet niet wie hij is! Het is geruit beestje met lange flaporen en een bonte staart. Maar: is hij dan een konijn, een kikker, een paard? Hij gaat naar alle dieren om te vragen of hij een van hun is. Maar steeds blijkt dat hij niet hetzelfde is. Tot hij bedenkt: Ik ben gewoon ik. De vrolijke tekeningen in krijt zijn afwisselend in kleur en zwartwit, met een tekst die op rijm is vertaald. Het taalgebruik niet heel erg populair, maar ook niet oubollig of zakelijk, en leest makkelijk weg.

Kinderen leren door dit boek dat ze uniek zijn en dat iedereen mag zijn wie hij is. Zo helpt Ik ben ik hun zelfvertrouwen te vergroten. Bijzonder leuk is dat er op de voor- en achterkaft van het boek een instructie staat waarmee je een eigen Ik ben ik kunt maken! Een paar stukjes stof, garen, naald en draad is genoeg om je eigen Ik ben ik te maken – natuurlijk in de kleuren en het motief dat je zelf wilt, want iedere Ik ben ik is uniek!

Ik ben ik, Susie Weigen en Mira Lobe
Vier Windstreken, april 2013, 32 pagina’s, gebonden paperback.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789051162912


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.