logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: IJzige val, Ulf Kvensler

Flink wat jaren geleden was er een absolute trend in Scandinavische thrillers. Een aantal geweldige schrijvers hebben het schiereiland destijds op de literaire kaart gezet. Het is blijkbaar een impuls geweest voor nieuw talent om hun geluk te beproeven, want er komen nog altijd indrukwekkend goede boeken uit die hoek. Een daarvan is Ulf Kvensler, die met IJzige Val zijn tweede boek op de planken zet.

IJzige val

In IJzige Val ontmoeten we Isak die met zijn vriendin in een klein stadje in Småland woont. Toen hij klein was, kwamen zijn moeder en zus om bij een brand en verliet zijn vader hem. Isak groeide op bij zijn grootouders en heeft nog steeds een goede band met zijn bejaarde grootvader. Nu zoekt de vader, inmiddels een rijke en succesvolle kunstenaar, weer contact. Eigenlijk heeft Isak daar niet veel zin in, maar als hij hoort dat zijn vader ongeneeslijk ziek is en hem een grote som geld wil achterlaten, gaat hij toch overstag. Er kruipt echter een vervelend addertje onder het gras. Isaks vader blijkt een echte psychopaat te zijn en er begint een ziek machtsspel…

Spelletjes spelen

Door het boek heen ga je toch afvragen hoe beïnvloedbaar iemand kan zijn. In IJzige Val speelt de invloed van geld namelijk een grote rol. Enerzijds om weer in contact te komen met zijn vader, maar aan de andere kant staat zijn vader ook onder invloed van zijn geld. Want welke regels gelden er eigenlijk als je je een weg door het leven kunt kopen? En is het verkeerd om te genieten van de kansen die geld je biedt als het de kans krijgt? Was de situatie hetzelfde als er minder extreme bedragen in het spel waren? Zou het voor Isak dan gemakkelijker zijn geweest om de waanzin te weerstaan?


Ga direct naar IJzige Val op BOL.com.

Recensie over IJzige Val

IJzige Val is een boek dat je absoluut moet lezen, helemaal als je houdt van dit soort psychologische thrillers. Toch krijgt het halverwege het boek een bijzondere wending, waar je wel even op moet inspelen. Vanaf dat moment draait het niet meer zozeer om de psychologische ontwikkeling van Isak, maar verandert het verhaal in een internationale carrousel van waanzin. IJzige Val is een originele thriller, die vakkundig is geschreven. Toch mist er een zekere diepgang, die het boek tot een grotere hoogte zou brengen.

Score: 8


Informatie

Titel: IJzige Val
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 416
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022598252
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.