logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: IJs & Co 2.0, Aniek Keijsers


Met de zomerse hitte in aantocht en de zoektocht naar de perfecte verkoeling, komt Aniek Keijsers’ nieuwe boek IJs & co 2.0 als een verfrissende bries. Dit boek is niet zomaar een verzameling ijsrecepten; het speelt in op de wensen van elke ijsliefhebber, ongeacht het seizoen. Dit kookboek is overigens de upgrade van IJs&co uit 2019, waarvan je onze recensie ook kunt lezen.

Nieuwe smaken en technieken

Aniek heeft met IJs & co 2.0 de lat hoog gelegd door klassieke smaken te combineren met spannende nieuwe varianten. Denk aan het verfrissende watermeloenijs en het luxe pistache-ijs. Maar ook avontuurlijke combinaties zoals mango met chili brengen een verrassende twist. Wat dit boek extra speciaal maakt, is de zorgvuldige uitleg van technieken. Van softijs tot gelato en van sherbet tot sorbet, en natuurlijk het befaamde ‘ijs op een stokje’: alles wordt helder en toegankelijk uitgelegd. Bovendien biedt Aniek bij een flink aantal recepten de optie om de smaak vegan te maken.

Voor elk moment en elke gelegenheid

Als je denkt dat je met ‘ijs’ een heel beperkt aanbod hebt in opties en mogelijkheden, heb je het absoluut mis. Zeker niet als je iemand tegenover je hebt die van ijs-maken een kunstvorm heeft gemaakt waarin ze behoorlijk wat experimenteert. Het is dan ook niet vreemd dat IJs & co 2.0 een brede diversiteit aan recepten biedt, die geschikt zijn voor elke gelegenheid. Voor een snelle traktatie kun je kiezen voor het makkelijke bananenijs, terwijl de ijstaart met bastogne en kersen de show steelt op elk feestje. Of wat dacht je van een elegante tiramisu-ijstaart? Voor de liefhebbers van hartige smaken zijn er unieke opties zoals komkommerijs of tomaat & basilicum-ijs.

Meer dan alleen ijs

Dit boek beperkt zich niet tot alleen maar ijs. Aniek neemt je ook mee in de wereld van ijskoffie, frozen yoghurt, granita en milkshakes. Ze laat zien hoe je zelf hoorntjes en wafels kunt maken en biedt recepten voor sprinkles, sauzen en crumbles aan om je ijscreaties helemaal af te maken.


Ga direct naar IJs & Co 2.0 op BOL.com.

Recensie over IJs & Co 2.0

Wat IJs & co 2.0 echt bijzonder maakt, is de boodschap dat ijs niet seizoensgebonden hoeft te zijn. En daar heeft ze natuurlijk helemaal gelijk in. Of het nu bloedheet is of de ijspegels aan je raam hangen, zelfgemaakt ijs blijft een fantastische traktatie. Bovendien laat Aniek ook zien dat je met ijs echt alle kanten op kunt. De creativiteit en veelzijdigheid van de recepten zorgen ervoor dat je het hele jaar door kunt genieten van deze koude lekkernij. Let wel: voor de beste resultaten is voor veel recepten een ijsmachine vereist. Er staan ook recepten in die je zonder ijsmachine kunt maken, maar toch.

Score: 8


Informatie

Titel: IJs & Co 2.0
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 208
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461433169
Prijs: 24.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.