logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Iedereen kan innoveren, Bart Stofberg


Iedereen kan innoverenInnovatie is heel belangrijk. Stilstand is immers achteruitgang. Niet direct, maar wel op de lange termijn. Je ziet het regelmatig – en met de afgelopen economische crisis in het bijzonder – gebeurden: bedrijven die dicht bij hun oude insteek bleven, vielen als dominostenen om. Zelfs bedrijven waar je het helemaal niet bij had verwacht, die echt als een soort icoon hoog in het aanzien stonden. En weet je wat nu zo cool is? Iedereen kan innoveren.

Sta open

Wat belangrijk is, en wat in het boekje Iedereen kan innoveren duidelijk naar voren komt, is dat je vooral open moet staan voor die innovatie. Dat je naar anderen moet luisteren, naar andermans krachten moet luisteren en dat je vooral buiten het kader moet denken. Naast het feit dat dit felgele boek je laat zien waarom het belangrijk is om te blijven innoveren, laat het je ook zien wat er allemaal nodig is om innovatie tot stand te brengen.

Geen stappenplan

Wat heel belangrijk is om te weten, is dat Iedereen kan innoveren absoluut geen stappenplan is. Ondanks de vele schemaatjes (die in mijn ogen niet altijd even duidelijk zijn en bovendien niet nodig) is het vooral een inspirerend boek die de randvoorwaarden voor innovatie en samenwerking stelt. Je leert dus niet innoveren – als je dat uberhaupt al kan leren. Is het daarmee een goed of een slecht boek? Dat verschilt van persoon tot persoon. Ik vond het een heel inspirerend boek. Je leest over allerlei tactieken die bedrijven gebruiken om innovatie tot stand te brengen. Jij kunt daar zelf je conclusies uit trekken en zelf kiezen welke manieren je wil proberen.

Conclusie over Iedereen kan innoveren

Iedereen kan innoveren – maar hoe doe je dat? In het boek Iedereen kan innoveren roept schrijver Bart Stofberg op tot innovatie. Het is een ontzettend motiverend werk, waarbij je echt zin krijgt om aan de slag te gaan. Een minpuntje zijn de schema’s, die weinig tot niets toevoegen aan de inspirerende teksten. Door: CooleSuggesties Score: Iedereen kan innoveren krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Iedereen kan innoveren, Bart Stofberg Uitgeverij Haystack, 206 pagina’s, paperback. ISBN: 9789461261946. Prijs: 24,50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.