logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hugo’s geniale wereld, Sabine Zett

9789025112301 hugo geniale wereld

Hugo zit op de middelbare school, en beseft dat hij een beetje moet veranderen om bij anderen (vooral meisjes) in de smaak te vallen. Gelukkig vind hij zichzelf een echt genie, en beseft hij dat sport iets is waar meiden echt op vallen. Maar ja: hoe kom je er achter welke sport echt iets voor jou is? Want pas als hij een supersportman wordt zal Viola, het knapste meisje van school, hem pas echt zien staan, en in zijn oor fluisteren dat hij haar superheld is. En dus gaat Hugo op zoek naar ‘zijn’ sport. Hij begint bij voetbal, maar slaat handbal, judo, ballet en zwemmen ook niet over. Maar kan hij zich staande houden in zijn grootspraak en leugentjes?

Jammer genoeg denkt onze vriend Hugo iedere keer dat hij het baasje is en de sport al helemaal onder de knie heeft. Als dat maar goed komt, want keer op keer krijgt hij op zijn neus gedrukt dat hij toch echt maar een beginnertje is en komt hij iedere keer weer lastige zaken tegen waar zelfs de geniale wereld van Hugo niet tegen is opgewassen. Maar dat eeft niets, want het levert wél supergrappige situaties op, die je misschien zelfs wel een beetje herkent – hopelijk in mindere mate dan Hugo!

Hugo is geschreven in de stijl van de Graphic Novels zoals Leven van een Loser en Niek de Groot, maar dan zonder de vele plaatjes. Een ‘gewoon’ leesboek dus, maar wel eentje die super lekker leest. Het boek bevat gewone spreektaal, en geen lastige woorden. Het is helemaal geschreven in de taal van tegenwoordig, met hippe woorden en coole nicknames. Vooral de herkenbare situaties in en rond school zijn erg grappig, en natuurlijk de supernaïeve Hugo, die een beetje meer denkt te zijn dan hij in werkelijkheid is. Een aanrader voor alle brugklassers en iedereen die er volgend jaar naar toe gaat!

Hugo’s geniale wereld, Sabine Zett
Uitgeverij Holland, juli 2013, 167 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 11 jaar. ISBN: 9789025112301


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.