logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hugo l’Originale en Hugo Pink Bloo

hugo-l originale combiHugo l’originale by ZADI. Dat klinkt niet alleen heel verleidelijk en Italiaans, het is het ook! Dit ultieme zomerdrankje zal Nederland helemaal gaan veroveren. Niemand zal de verleiding kunnen weerstaan. En het prettige is: Hugo l’originale is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

De Hugo-cocktail komt oorspronkelijk uit Bolzano en is een van de meest geliefde wijncocktails uit Noord-Italië. De zoete smaak van vlierbloesemsiroop en mousserende wijn zijn gecombineerd met frisse munt en citroen. Dat zorgt voor een sprankelend zomeraperitief. En hij zit kant-en-klaar in een fles: ontkurken en schenken maar! Zo hoeven je gasten niet meer op hun zomerdrankje te wachten.

We kunnen de mening van Dirk Vanhorenbeeck, Vinoloog van het Jaar 2013 en 2014, alleen maar bevestigen. Hij kiest namelijk ook voor Hugo l’originale by ZADI: “De Hugo van ZADI is de originele en wat mij betreft de lekkerste. De wijnmakers hebben gekozen voor hoogwaardige ingrediënten zoals spumante. Dat verschil proef je!”

Wil je het nog iets zomerser of kleurrihugo pink bloo-glassjker? Maak dan kennis met het fruitige zusje van Hugo l’originale: Pink Bloo. Dit drankje bevat dezelfde ingrediënten als het origineel, maar heeft rode bes, framboos en een vleugje aarbei toegevoegd. Daardoor smaakt het net iets fruitiger en zoeter dan het origineel. Nog steeds blijft de Hugo overigens friszoet: niet te sterk, niet de zoet, en heerlijk als-ie ijskoud geserveerd wordt. Maak het zomerse plaatje helemaal compleet door Pink Bloo te serveren in een wijnglas met ijs, en gebruik een aardbei of framboos ter decoratie.

hugo pink bloo-bottle-1100% natuurlijk
Hugo l’originale wordt gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Op het etiket vind je daardoor geen E-nummers in de vorm van conserveringsmiddelen en kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Voor de productie van Hugo l’originale worden enkel hoogwaardige ingrediënten gebruikt. Zo wordt de Hugo l’orginale by ZADI in tegenstelling tot veel andere Hugo pre-mixen gemaakt met spumante. Spumante heeft een langer blijvende en verfijndere bubbel dan frizzante en is het paradepaardje onder de mousserende wijnen. De beste druiven van de oogst worden in veel gevallen dan ook gebruikt voor een spumante. De champagnekurk met muselet op de fles benadrukt de topkwaliteit van Hugo l’originale.

De Hugo-etiquette
Hugo l’orginale is een prodotto Italiano en laat zich dus graag uitspreken als yoe•go. Zodra je de kurk laat knallen, valt er iets te vieren: het leven. Liefde. Vriendschap. Zomer. Mooie momenten. Hugo l’originale is een graag geziene gast op het (dak)terras met ijsblokjes en een blaadje munt. Maar hij past ook perfect bij risotto of een lichte, frisse pasta(salade). Of serveer hem als verfrissende spoom met een bolletje citroensorbetijs. Salute!

Wil jij Hugo l’originale thuis of op het terras? Kijk op www.zomerdrankje.nl voor de verkooppunten. Is Hugo l’originale jouw zomer ‘crush’? Word vrienden op Facebook (je moet hem helaas wel delen met andere fans).

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.