logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Printer in de woonkamer: de HP DeskJet 3720 All-In-One is een lust voor het oog.


hp-deskjet-3720Waar heb jij je computer staan? De kans is groot dat hij ergens staat verstopt in huis. In een klein kamertje, dat ooit is bedoeld om te studeren, of misschien zelfs wel op zolder. Jammer, want de computer neemt inmiddels een enorm groot deel van ons leven in beslag. Heb je hem wel in de kamer staan? Dan zul je daar veel profijt van hebben. Veel ruimte hoeft zo’n apparaat ook niet in beslag te nemen. Ikzelf gebruik een klein bureautje van 1 meter breedte. Al snel stuit je bij zo’n klein bureau op het volgende probleem. Waar laat je de printer? Een All-In-One printer is altijd makkelijk, maar brengt ook een groot oppervlak met zich mee. De scanner neemt heel wat ruimte in. HP lost dit probleem helemaal voor me op, met de HP Deskjet 3720. De kleinste All-In-One printer onder de 230 euro! En die claim doen ze echt recht aan.

De installatie is een eitje!
De installatie is een eitje!

Klein maar fijn

De printer is namelijk maar 17,8 cm bij 40,1 cm in oppervlak, en 13,7 centimeter hoog. Daar kun je nog al snel mee wegkomen! Als je de printer gebruikt, dan schuif je de papierinvoerlade en de uitvoerlade uit. De printer neemt dan flink toe in afmetingen, maar dat is maar voor eventjes. ben je klaar met printen, dan kun je de printer weer inklappen tot kleine afmetingen. Super handig, maar ook weer niet. Het vraagt een paar handelingen voor je kunt printen, en de stand-by functie heeft in zo’n geval weinig nut. Maar als je niet vaak print, ben je ook zo klaar voor actie. Zet de printer aan, en hij staat eerder paraat dan dat jij de klepjes hebt uitgetrokken. De kekke witte kleur met blauwe bovenkant maken hem ook lekker stoer om te zien. Hij valt in positieve zin op.

hp-deskjet-3720-uitgeklapt

Snel verbonden

De printer vraagt niet alleen weinig van de beschikbare ruimte, maar ook van de voorzieningen. Je hebt alleen maar een stopcontact nodig, je hoeft hem niet eens aan de sluiten op de USB-poort van je computer of met een netwerkkabel aan je router. Dankzij een WiFi-verbinding kun je snel printen vanaf je computer of vanaf je tablet. De printer maakt bovendien gebruik van iPrint, een verbinding met je iPad is dus in een handomdraai gemaakt. Het koppelen van de printer met het netwerk was overigens wel even puzzelen. De HP AIO-app (AIO staat voor All In One) vertelde me namelijk wel dat ik in het wifi-menu moest zoeken naar de printer met Instellen in de naam, maar niet hoe ik die functie kon activeren. Bij deze dus: houd drie seconden lang de knoppen Wifi en Afbreken ingedrukt. Dan schakelt de printer over in de Setup-modus en kun je de printer in een mum van tijd installeren. Oh ja: en houd het wachtwoord van je router bij de hand, die heb je ook nodig.

hp-deskjet-3720-uitgeklapt-sfeerPrinten, scannen en kopiëren

De HP DeskJet 3720 All In One printer is natuurlijk gemaakt om te printen. Ondanks het kleine formaat is er niet bezuinigd op de printtechniek: de printer maakt haarscherpe foto’s op zowel normaal papier als fotopapier. Met de instelschuif boven op de printer stel je de printer snel in op kleiner fotopapier. De afdrukkwaliteit is helemaal in orde, zeker als je in ogenschouw neemt dat de printer gebruik maakt van vier kleuren: geel, magenta en cyaan, gecombineerd met een zwarte cartridge. Daarvoor gebruikt het apparaat de HP 304 cartridges. Jammer genoeg zijn de kleuren gecombineerd in 1 cartridge. Vanuit het aspect ‘compact’ is dat begrijpelijk, maar als er één kleur op is, zul je de hele cartridge moeten vervangen. Het printen gaat overigens ontzettend snel. Binnen 11 seconden is er een kleurenprintje op hoge kwaliteit uit je printer gerold. Een foto is al klaar in 65 seconden. De scanner vind je bovenop de printer. Deze is enkel geschikt voor losse vellen, en daardoor niet voor alle documenten geschikt. Denk je aan recepten, declaraties voor je ziektekostenverzekering of tekeningen van je kinderen, dan is de scanner helemaal top. Door het feit dat de scanner een klein oppervlak heeft heb je als bijkomend voordeel dat er geen stofdeeltjes op dwarrelen. Dat komt de scherpte ten goede.

Nieuwe stijl

HP zou met de Deskjet 3720 All In One printer wel eens een nieuwe trend kunnen inzetten. Jammer dat de papieren niet zonder de houder uit de printer komen rollen (tip voor de volgende printer? Of wellicht een elektronische houder die uitschuift zodra je hem inschakelt?), want dat neemt best veel ruimte in beslag en vergt wat handelingen. Gaaf is zeker dat je zo’n kwaliteit uit de printer kunt halen in zo’n kleine behuizing. Klein maar fijn, dat gaat zeker op voor deze printer. Hij is ontzettend veelzijdig, erg compact en kan gewoon in zicht geplaatst worden. In de buurt van een stopcontact, dat wel. Dankzij de connectiviteit kun je zonder problemen printen vanaf je tablet of smartphone, en zelfs scannen naar de cloud is een fluitje van een cent.


Recensie over HP Deskjet 3720

Een mooie en compacte printer, die je wel even moet uitklappen voor gebruik om optimaal te profiteren van het compacte formaat. Dankzij de eigenwijze en trendy kleuren past hij prima in ieder interieur. De afdrukkwaliteit is dik in orde, of je nu afdrukt vanaf je computer of je tablet of smartphone!

Score: 8


Informatie

HP Deskjet 3720, HP
Meer weten?
Prijs: 69.95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.