Recensie: How do you know? Sony Pictures

Regisseur James L. Brooks, maker van klassiekers als “As Good As It Gets”, “Broadcast News” en “Terms of Endearment”, heeft zijn oeuvre uitgebreid met een nieuwe hilarische en oprechte romantische komedie “How Do You Know”, die nu verschijnt op Blu-ray Disc en DVD. Oscar winnares Reese Witherspoon, Owen Wilson en Paul Rudd vormen de basis van een grappige driehoeksverhouding tussen een voormalig professioneel softbalspeelster, een honkbalspeler en een voor het ongeluk geboren zakenman. Ook drievoudig Oscar winnaar Jack Nicholson speelt in deze met scherpe humor overladen film een vader die het niet kan laten om te pas en te onpas advies te geven aan zijn zoon. Deze topcast zorgt voor hilarische, emotionele en onverwachte momenten die je niet mag missen.

How do you know? is een heerlijke luchtige en snelle komedie, over een tweetal mensen die in een moeilijke situatie zitten in hun leven. Zoals we die allemaal wel kennen van tijd tot tijd. Zo’n situatie waarbij je in zo’n diep dal zit, dat zelfs een uitstapje naar de supermarkt een stapje naar een positiever punt is. Beiden hebben zich zo op hun loopbaan gefixeerd, dat hun persoonlijke, sociale leven er flink onder de leiden heeft gehad. En wat gebeurt er dan, als dat zakelijke vlak onder hun voeten wegvalt? Dan val je in een diep gat! Beiden gaan hier natuurlijk totaal anders mee om. Toegegeven: beiden zitten ook in een wezenlijk andere situatie. Het meisje is een topsporter en wordt uit het team gezet (vanwege haar leeftijd), terwijl de jongen te maken heeft met bedrijfsfraude, waar hij niets van af weet maar wel verantwoordelijk voor is. Beiden worden bijgestaan door een aantal kleurrijke karakters, die de film hun luchtige karakter meegeven. De spelers hebben hun sporen al verdiend, maar hebben dusdanige rollen aangemeten gekregen, dat ze echt letterlijk op het lijf zijn geschreven. Vol overtuiging worden de rollen neergezet, waardoor het hele verhaal vleugels lijkt te krijgen. Daarmee is het een leuke en originele romantische komedie voor de groep dertigers, die hun flinke tegenslagen in de zakelijke wereld al geïncasseerd hebben gekregen. Heerlijk herkenbaar, heerlijk romantisch.

How do you know? Sony Pictures

Tijdsduur: 116 minuten, Romantische komedie.
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 17,99 euro), Blu-ray (ca. 19,99 euro)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=XifxS3g1vqs]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.