Recensie: Hotel Transsylvanie, NDS


Hotel Transylvanie_3D pack shot DS

Wist jij dat Dracula eigenaar is van het waanzinnig luxueuze Hotel Transylvania? Dat komt natuurlijk omdat zijn hotel ook niet bekend is bij ons mensen. De gasten bestaan uit een bont gezelschap monsters die er kunnen genieten van hun welverdiende vakantie. Met dit hotel biedt de beschermende Dracula zijn dochter Mavis een veilige omgeving, maar toch blijkt dat hij niet kon voorkomen dat Mavis verliefd is geworden op een mensenjongen, Jonathan van Helsing.

In het spannende platformspel ontdek je het kasteel via de avonturen van Mavis. Maar pas op voor Quasimodo, want hij wil je serveren voor de 118e verjaardag van Mavis. Quasimodo heeft de zombies, skeletten en harnassen opdracht gegeven om jou te vinden en af te leveren in de keuken. Kun jij de nacht in het kasteel overleven?

Hotel Transsylvanië is een game naar de gelijknamige film. Het is een echte platform: je moet vooral springen en klauteren om te overleven. Naarmate het spel vordert krijg je nieuwe krachten, waardoor je vijanden makkelijker kunt verslaan, je kunt verstoppen of je vijanden kunt bevriezen, zodat ze een handig opstapje worden. Je gaat op pad door het hotel via allerlei opdrachten: zo leer je niet alleen de hoofdrolspelers van de film kennen, maar verdien je ook ervaringspunten en krijg je andere beloningen. En in dit huis heb je alle hulp nodig die je maar kunt krijgen! Zo kun je in het spel gaan voor meerdere outfits, zodat je in alle 11 omgevingen stijlvol kunt rondlopen. Erg belangrijk! Er zijn 12 verschillende vijanden die je kunt tegenkomen, van mummies tot honden en mes-gooiende skeletten. Ook mogen de zwaardere boss-gevechten niet ontbreken.

Het spel zelf is erg leuk om te doen. In het begin is het even puzzelen en wennen, want meer dan rennen en springen kun je niet. Langzaam maar zeker krijg je meer informatie in dit (volledig Nederlandstalige) spel, zodat je weet wat je moet doen. De karakters zelf zijn best klein. Je ziet dus wel wie het zijn, en dat ze overeenkomen met de film, maar het spel staat grafisch gezien wel een paar jaar in het verleden. Ook de bewegingen zijn statisch en recht-toe, recht-aan. Vergelijk het met een titel als Castlevania, om maar een game uit de oude doos te noemen. Daarbij is het spel qua geluid doorspekt met zombie-gekreun en gekrijs. Misschien een goede reden om het volume iets lager te zetten?

Hotel Transsylvanië, NDS/3DS
GSP. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Prijs: 24,95 / 29,95 euro

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.