logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hotel Transsylvanie 2


In het eerste deel van Hotel Transsylvanië heb je een uniek hotel leren kennen, waar een vampier en zijn dochter de leiding hebben. Het is dan ook geen gewoon hotel, maar een echt hotel voor monsters. Weerwolven, mummies, bigfoots, en nog veel meer bekende en minder bekende monsters worden door Drac en zijn dochter Mavis op hun wenken bediend. In Hotel Transsylvanie heb je gezien hoe Mavis verliefd werd op een mensenjongen, die per ongeluk in het hotel arriveert. Die verliefdheid is blijven plakken, zo blijkt – de twee zijn inmiddels getrouwd en hebben een roodharig kereltje met een enorme bos krullen, net als zijn vader, met de geweldige naam Dennis.

Mens of vampier

Er is echter een klein probleempje: hoewel het gezinnetje in het hotel woont, is het nog niet zeker of Dennis nu een mens is, of een vampier… tja, met zo’n ouders kun je alle kanten op! Mavis en Johnny twijfelen – zoals alle nieuwbakken ouders – over de beste manier van opvoeden. Naast alle herkenbare taferelen speelt er bij hen natuurlijk nog iets bijzonders: voeden ze Dennis op in het monsterhotel van Drac, of in Californië, in de buurt van Johnny’s ouders? Een lastige discussie, die Drac graag in zijn voordeel zou beslechten. Hij besluit de kleine Dennis eens een handje te helpen en op zoek te gaan naar zijn innerlijke vampier in een opa-kleinzoon roadtrip, terwijl Mavis en Johnny op bezoek zijn bij Johnny’s ouders. Samen met Frankenstein, Wayne de weerwolf, de mummie Murray en de onzichtbare Griffin gaan ze op pad om de engste dingen te beleven. Geschikt voor de kleine Dennis, uiteraard. Toch valt het niet meer mee om mensen aan het schrikken te maken: de monsters zijn al jaren uit de running, en sinds het hotel van Drac ook voor mensen toegankelijk is, zijn monsters eerder cool dan eng!

Dennis heeft er dus niet veel zin in om zijn innerlijke vampier los te laten, als hij die al eentje heeft. Zo sukkelt de film rustig door, met grappige, soms ietwat enge of griezelige momenten, in de zoektocht van Mavis en Johnny aan de ene kant en de roadtrip van Drac en Dennis aan de andere kant. Alles lijkt soepel te verlopen, totdat de vader van Drac, Vlad, om de hoek komt kijken. Hij is een lelijke, oude vampier van de oude stempel, en heeft een bloedhekel aan mensen! Zal hij Johnny en diens familie hartelijk ontvangen, of een fikse beet geven?


Ga direct naar Hotel Transsylvanie 2 op BOL.com.

Recensie over Hotel Transsylvanie 2

Hotel Transsylvania 2 is een leuke film voor de jonge griezelaars onder ons. Er zitten een paar redelijk enge momenten in, die te maken hebben met monsters, ledematen en meer. De film is dan ook doorspekt met griezelige schepsels, zombies, slijm en alle vieze dingen die je maar kunt bedenken. Een schrik contrast met de vrolijk geklede Johnny en Dennis! Vooral het einde van de film is redelijk spannend, als Vlad met zijn legertje vleermuizen om de hoek komt kijken. Voor volwassenen is het een heerlijk herkenbare film vol grappen en humor, en natuurlijk ook de nodige spannende momenten. Een leuk vervolg op de eerste film!

Score: 8


Informatie

Titel: Hotel Transsylvanie 2
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 86 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.