logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hotel Kids Only – Amsterdam

hotel kids only amsterdam Als je met kinderen op stedentrip gaat zul je vaak genoeg momentjes tegenkomen waarop je kinderen genoeg hebben van het geloop, het gekijk, het gelees en het gezoek-naar-de-juiste-weg. Dan willen ze gewoon even lekker op zichzelf zijn en alle indrukken verwerken, even spelen, kleuren, een puzzel oplossen. Even rust, even vakantie. Hotel Kids Only – Amaterdam is zo’n activiteitenboek voor kinderen, dat in dit geval helemaal is gericht op Amsterdam. Dat zal wel duidelijk zijn uit de titel. Is het boek Hotel Kids Only dan alleen geschikt voor Amsterdamse kinderen? Nee – natuurlijk niet! De activiteiten, grapjes en puzzels zijn in iedere stad of in iedere vakantie te maken. Maar het is natuurlijk wél extra leuk om de grapjes werkelijkheid te zien worden, omgevingen te herkennen en zelf met andere ogen naar de stad te kijken. Zo ga je in het boek fietsen tellen, speel je een potje Amsterdams memory, kleur je jouw eigen nachtwacht en doe je nog veel meer typisch Amsterdamse dingen. Dat is dus wel zo leuk als je daar op vakantie bent. Of juist om mee te nemen als je zelf uit Amsterdam komt, als geheugensteuntje aan het thuisfront… dat kan natuurlijk ook! Het activiteitenboek is vlot en een tikje chaotisch vormgegeven. Ook de teksten zijn handgeschreven, wat het boek een leuker uiterlijk heeft. De illustraties zijn wat simpel en eenvoudig van aard, maar doordat de omlijningen ontbreken ziet het er toch professioneel uit. Dicky de Duif gaat in het boek met je mee, en vertelt je per pagina wat de bedoeling is van de opdrachten. Een grijze draad dor het boek, die ook niet vies is van een grapje. En natuurlijk zijn de spelletjes super leuk, dat is uiteindelijk toch waar het boek om draait.

Informatie

Hotel Kids Only – Amsterdam, Charlotte Borggreve en Ingrid Robers Rubinstein, 48 pagina’s, paperback. Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789047616818

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.