logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hot Wheels Double Dare Snare racebaan


Hot Wheels Double Dare Snare racebaan

Hot Wheels is al sinds jaar en dag dé racebaanset voor iedere jongen. Deze racebaan staat garant voor een echte dodemansrit tussen twee auto’s waarbij er slechts één de winnaar kan zijn! De baan bestaat uit verschillende onderdelen en een duidelijke handleiding. De baan laat zich dan ook in enkele minuten in elkaar schuiven en klikken, waarbij er niet eens stickers geplakt hoeven worden!

Wat moeten de auto’s doen? Er zijn twee racebanen met een afvuurmechanisme. Dit mechanisme kun je instellen in vier verschillende standen: iedere stand is een krachtigere duw. Na het startsignaal mag er op de startknop geduwd worden, waarna de auto’s hun rit beginnen. Ze komen op een grotere weg, die beide racebanen samenbrengt, maken een looping, en komen tenslotte bij een smalle opening uit, waar een kooi te vinden is. Een kooi, die verbonden is aan een hijskraan. Zodra een auto in de kooi komt, schiet de kooi los van de baan, en wordt omhooggetild. En de andere auto? Die wordt gelanceerd, en heeft verloren!

Het leuke van deze racebaan is dat je de verschillende onderdelen ook kunt gebruiken in combinatie met andere banen. De standaard wegdelen zijn universeel, maar ook de startblokken zijn in andere opstellingen te gebruiken. Hoe meer banen je hebt, des te bonter je de racebanen kunt maken!

Het startsignaal is briljant. Onder de looping zit een zwart mechanisme, met daarin twee wegdelen die naar de buitenkant wijzen. Deze kun je naar beneden duwen, zodat ze op de baan terecht komen. Wordt er te vroeg gestart? Dan beland die auto direct naast de baan! In het zwarte mechaniek zit een kleine timer, die de baan langzaam omhoog tilt. Het laatste stuk gaat met een sprongetje. Daardoor is valsspelen niet meer aan de orde, en hebben alle kinderen een duidelijk startsignaal. Zelfs mijn zoons van 3 en 5 hadden er geen enkel probleem mee. Ook is het direct duidelijk wie er gewonnen heeft: die zit in de kooi! De kooi is voorzien van twee rubber strips, waardoor hij de auto netjes klemt. De tweede auto, tja. Die wordt echt de kamer ingestuurd. Daar zal niet iedereen even van gecharmeerd zijn, het zijn tenslotte toch metalen voertuigen die je op je vloer laat landen! Een kleed doet natuurlijk wonderen, en verstomt het  geluid ook aanzienlijk…

Hot Wheels Double Dare Snare racebaan, Mattel
Prijs: 35 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.