Recensie: Horton hoort een Hun, Dr. Seuss

Horton hoort een hun

De fantasierijke nonsenseverhalen van Dr. Seuss zijn voor jong en oud een genot om te lezen en naar te luisteren. Het verhaal Horton hoort een Hun is prima zelf te lezen voor jonge kinderen. In dit boek beleeft olifant Horton een spannend avontuur, wanneer hij in een pluisje stemmetjes denkt te horen.

Iets nietigs dat blootstond aan dreigend gevaar
en Horton om hulp riep. Een hem of een haar.
Een hulpeloos wezen. Misschien wel een hun,
ontiegelijk klein en verschrikkelijk dun.
Maar hoe ze ook heetten en wie ze ook waren,
hij moest ze beschermen, die hemmen of haren.

Hij neemt ze mee in een klaver, om de stad (want er blijken ook huisjes te staan op het pluisje) in veiligheid te brengen. Horton is echter de enige die de pluisjes hoort! En dat zorgt voor niet al te veel begrip bij de medebewoners: ze verklaren hem knettergek: een olifant die tegen een stofje praat! Zal het Horton lukken om de andere dieren ervan te overtuigen dat er echt wezentjes wonen op het pluisje?

Horton hoort een Hun is een mooi en leuk leesbaar boek, dat ook weer een schitterend ritme heeft. Het gaat over begrip, onbegrip, opkomen voor de zwakkeren en samenwerken: tijdloze ingrediënten, die er voor hebben gezorgd dat dit boekje al tientallen jaren lang in de boekenkasten van kinderkamers is komen te staan. En daar mag het ook zeker niet ontbreken!

Horton hoort een Hun, Dr. Seuss
Gottmer, maart 2012, 72 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025751067

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.