logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Horrible Bosses, Warner Bros


Het leven van Nick (Jason Bateman), Kurt (Jason Sudeikis) en Dale (Charlie Day) zou een stuk dragelijker zijn als hun verschrikkelijke bazen het leven zouden laten. Omdat ontslag nemen geen optie is, smeden de vrienden in een dronken bui met advies van een dubieuze ex-crimineel een slim plan om elkaars bazen voor eens en voor altijd de mond te snoeren. Er is maar één probleem: zelfs de beste plannen zijn slechts zo slim als het brein erachter.

Horrible Bosses is een sublieme film, waarbij een aantal populaire en bekende films bijzonder succesvol met elkaar worden gecombineerd: de zwarte humor druipt er bovendien vanaf, afgewisseld met een regelmatige stukje droge humor. En dat is best knap, omdat je eigenlijk te maken hebt met drie grote verhaallijnen, die aan elkaar worden gesmeed middels het complot dat de drie heren gesmeed hebben. Maar het blijft niet bij deze drie verhaallijnen, er suizen namelijk nog een paar andere karakters door de film heen die ook gezien mogen worden en hun invloed hebben op de hele voorgang van het macabere complot. Zoals de cover al doet vermoeden blijft de gehele film echter op een redelijk lichtvoetig niveau steken, hoewel de film zeker niet voor de jongeren onder ons is: drugs, seks en huurmoordenaars worden niet geschuwd, en veel humor zal met name geschikt zijn voor heb die wat bagage meedragen. Het is echter juist die combinatie van éenvoudige’ humor en de diepere lagen die de film zo interessant maakt. Daarbij gebeurt er zó veel en in zo’n rap tempo, dat je de film zonder problemen drie keer achter elkaar kunt zien, zonder dat deze gaat vervelen. Een behoorlijke prestatie in onze consumptiemaatschappij, zou ik zo zeggen!

Deze zwarte komedie is perfect geschikt voor iedereen die full-time werkt. Ook al is je baas best oké, kan het zijn dat je bepaalde kenmerken herkent van één van deze drie duivelse bazen, of dat je jezelf gelukkig mag prijzen met de werkgever die je nu hebt. Wees echter gewaarschuwd: je zlt nooit meer hetzelfde tegen een arbeidsconflict aankijken!

Horrible bosses, Warner Bros

Tijdsduur: 94 minuten, Komedie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro), Blu-ray (ca. 18 euro)

Deze film bij: BOL.com

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.