logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Horen, zien, zwijgen, University Games

horen zien zwijgen

Het spel Horen, zien, zwijgen is een hilarisch partyspel voor kinderen (en iedereen die zich jong van geest voelt). De basis: de drie wereldberoemde aapjes! Het spel bestaat uit een flink aantal onderdelen: een spelbord, een spinner (als dobbelsteen), drie blokken met de drie apen erop, een blinddoekbril en vier gebarentaal-handleidingen, 50 kaarten voor de categorieën Niet horen, Niet zien en Niet Praten), groene kaarten met letters erop, een zandloper en spelfiguren.

Het spel gaat als volgt: je draait aan de spinner. Die stopt bij één van de drie aapjes. De persoon die als eerste de grote kartonnen blok pakt mag de opdracht uitvoeren. Heb je de verkeerde te pakken? Dan moet je een stapje terug. De aap die je moet pakken bepaald meteen de soort opdracht. De drie categorieën zijn opgedeeld in twee smaken. Niet horen bestaat uit Gebarentaal en Rug tekenen. Niet zien is onderverdeeld in Blind tekenen en Braille. Niet praten bestaat uit Uitbeelden en Zeg eens uh. Per categorie zijn er 25 kaarten per soort. Lukt het jou om 3 verschillende dingen te tekenen zonder iets te zien? Of een minuut lang over iets te praten zonder uh of 2 bepaalde woorden te zeggen? Of een woord in gebarentaal weten uit te leggen?

Door de variatie in opdrachten is het een ontzettend leuk spel. Jammer genoeg is het wel wat uitgebreid. Vooral omtrent de puntentelling is het wat lastig om te onthouden, en aan te raden om de handleiding bij de hand te houden. Let wel: alle deelnemers moeten wel goed kunnen tekenen, raden, en vooral tegen hun verlies kunnen, want nat gaan doe je zeker. Maar dat maakt het spel zeker niet minder leuk. Want sommige opdrachten zijn ook echt onmogelijk, waarbij anderen je dan weer beter zullen liggen. Het is echt een superleuk spel voor feestjes of lange, winterse dagen. Je zult je er uren mee kunnen vermaken. Punten verdienen doe je zowel door het juist uitvoeren van de opdrachten als het raden ervan. Een aanrader!

Horen, zien, zwijgen, University Games
Prijs: 19,95 euro. oktober 2012. Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Aantal spelers: 2-4. Speltijd: ongeveer 20-30 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.