logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hoog sensitieve personen in de liefde, Elaine N. Aron


Een ideaal boek voor hoog-sensitieve personen (HSP’s). Ben je zelf hoog sensitief, dan zal je een van de volgende situaties herkenbaar voorkomen: Word je snel verliefd, maar ben je tegelijkertijd bang voor intimiteit? Word je moe van al die opmerkingen dat je ’te gevoelig’ bent? Heb je moeite om respect op te brengen voor je meer rationele partner? Of heb je al besloten dat liefde voor jou als HSP’er niet is weggelegd?

Met het boek Hoog Sensitieve Personen in de liefde heeft Elaine N. Aron een praktisch zelfhulpboek geschreven voor HSP’ers die op zoek zijn naar een gelukkige, gezonde en romantische relatie, met of zonder een HSP’er als partner. In het boek staat dan ook veel informatie, aangevuld met verhelderende zelftesten. En natuurlijk lees je over de resultaten uit de baanbrekende onderzoeken die Aron heeft gedaan op het gebied van intimiteit en persoonlijkheidsontwikkeling.

Maar dat is niet alles. Want ook al weet je zelf hoe je in elkaar steekt, hoe breng je dat over op je partner? Want de kans is ontzettend groot dat hij of zij geen HSP is. Om die reden begint het boek met een aantal situaties, waarover je een heel stuk kunt lezen: Jij bent HSP, maar je partner niet, je bent beide HSP, of jij bent een niet-HSP, en je partner wel. Per deel wordt besproken wat de valkuilen zijn, wat de sterke punten, wat de zwakke. Zo leer je meer over elkaars diepe behoeftes, die vaak onbewust in je ik-zijn rondzwerven en zo nu en dan naar boven komen drijven. let wel: het boek is vooral geschreven voor HPS’s! En zij zullen het ook ervaren als een openbaring in hun eigen leving. Lees je er door, dan zul je veel zaken herkennen, die je waarschijnlijk nooit echt een plekje hebt kunnen geven. Met dit boek zal ongetwijfeld een last van je schouders vallen!

Dit boek is, net als de andere boeken van Aron, prettig geschreven. De eerste hoofdstukken zijn misschien wat theoretisch, maar dankzij de praktijkvoorbeelden die ze af en toe noemt krijgt de verkregen informatie direct een plekje. Natuurlijk staat er in het boek ook de test ‘Ben ik hoogsensitief’ em ‘Ben ik een sensatiezoeker’, beide relevant voor jouw rol in een relatie. Hoog Sensitieve Personen in de liefde is een goede gids voor elke HSP die op zoek is naar echte liefde.

Hoog sensitieve personen in de liefde, Elaine N. Aron
Arbeiderspers, augustus 2011, 336 pagina’s, paperback.
Prijs: 15 euro. ISBN: 9789029579629


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.