
Per Nederlander wordt er gemiddeld 47 kilo aan vast voedsel per jaar verspild. De meeste Nederlanders hebben echter geen idee hoe omvangrijk de verspilling is: bijna de helft (42%) schat het probleem van voedselverspilling te laag in en denkt dat de gemiddelde Nederlander minder dan 30 kilo vast voedsel per jaar verspilt. Om groenteresten te redden van de vuilnisbak zijn de Nederlanders best bereid om deze te gebruiken in een ander gerecht. Goed nieuws is dat maar liefst 44% dit al doet en dat 37% aangeeft vaker te willen koken met groenterestjes. Daarnaast wil 24% groenteresten composteren en zouden respectievelijk 22% en 11% het aan huisdieren of andere mensen willen geven. Er heerst zeker geen onwil om de groenten te redden van de vuilnisbak, maar educatie en inspiratie zijn wel wenselijk.
Een geweldige manier om groenten te redden is om er soep van te maken. Je hoeft het immers niet altijd moeilijk te maken, toch? En dan zijn de potjes Honig Creatie een echte uitkomst. Deze potjes bevatten een poederbouillon (zonder kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen) waardoor je in een handomdraai een soep naar smaak kunt maken. De Cupetcreatie is bedoeld voor het maken van een verse soep, maar kun je natuurlijk ook gebruiken in je sauzen, risotto of om je groente of pasta in te koken. Je zou ze eigenlijk kunnen zien als een nieuwe variant bouillonblokje – op een kant-en klare manier, zonder dat je lang vlees en kruiden hoeft te laten trekken voor de smaak die je wilt bereiken. Natuurlijk moet je wel zelf je verse groenten en vlees toevoegen voor een persoonlijk tintje, extra smaak én de nodige vitamines. Dat maakt je kom ‘kant en klaar’ soep toch nog een stuk gezonder, met een minimale tijdsinspanning. Binnen een minuut of 10 a 15 kun je genieten van je eigengemaakte kom soep, of dat nu een tomatensoep is, een crèmesoep of een groentensoep. Met deze basis maak jij in een handomdraai je eigen soep creatie!
Geef een reactie