logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Honig soep creatie: de ultieme basis voor je soep


Volgens bepaalde voedingsrichtlijnen zou je per persoon ongeveer 200 gram groenten per dag moeten krijgen voor een gezond leven. Dat is natuurlijk geen enkel probleem, ieder seizoen biedt genoeg variatie. Zelfs in de herfst en de winter. Die groenten zullen je zeker helpen om je weerstand op peil te houden in die gure periode. Dat we soms wat ruim inkopen en koken blijkt uit onderzoek van Honig: zeker 87% van de Nederlanders houdt regelmatig groenterestjes over. Hoewel groenterestjes vaak later nog worden opgegeten of in een ander gerecht verwerkt worden, geeft toch 38% van de Nederlanders aan dat zij regelmatig groenten weggooien. Ruim één derde doet dit simpelweg omdat zij niet weten hoe lang zij groenten eigenlijk kunnen bewaren. Groenten worden onnodig weggegooid, terwijl ze nog prima te redden zijn door er bijvoorbeeld soep van te maken. Honig roept dan ook alle Nederlanders op om groenteredders te worden! 
Recensie honig soep-7895Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich weleens schuldig als zij groenterestjes weggooien. Ook vindt de overgrote meerderheid het vervelend om groenten in de vuilnisbak te doen verdwijnen (87%). Dat komt vooral doordat ze het zonde vinden van het geld (60%) en ze vinden dat er zo min mogelijk voedsel verspild moet worden (56%). Hongersnood in bepaalde werelddelen en het feit dat sommige Nederlanders de groenten ook goed hadden kunnen gebruiken, zijn slechts voor één kwart van de Nederlanders redenen voor een naar gevoel als zij groenten in de vuilnisbak gooien.

Per Nederlander wordt er gemiddeld 47 kilo aan vast voedsel per jaar verspild. De meeste Nederlanders hebben echter geen idee hoe omvangrijk de verspilling is: bijna de helft (42%) schat het probleem van voedselverspilling te laag in en denkt dat de gemiddelde Nederlander minder dan 30 kilo vast voedsel per jaar verspilt. Om groenteresten te redden van de vuilnisbak zijn de Nederlanders best bereid om deze te gebruiken in een ander gerecht. Goed nieuws is dat maar liefst 44% dit al doet en dat 37% aangeeft vaker te willen koken met groenterestjes. Daarnaast wil 24% groenteresten composteren en zouden respectievelijk 22% en 11% het aan huisdieren of andere mensen willen geven. Er heerst zeker geen onwil om de groenten te redden van de vuilnisbak, maar educatie en inspiratie zijn wel wenselijk.

Een geweldige manier om groenten te redden is om er soep van te maken. Je hoeft het immers niet altijd moeilijk te maken, toch? En dan zijn de potjes Honig Creatie een echte uitkomst. Deze potjes bevatten een poederbouillon (zonder kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen) waardoor je in een handomdraai een soep naar smaak kunt maken. De Cupetcreatie is bedoeld voor het maken van een verse soep, maar kun je natuurlijk ook gebruiken in je sauzen, risotto of om je groente of pasta in te koken. Je zou ze eigenlijk kunnen zien als een nieuwe variant bouillonblokje – op een kant-en klare manier, zonder dat je lang vlees en kruiden hoeft te laten trekken voor de smaak die je wilt bereiken. Natuurlijk moet je wel zelf je verse groenten en vlees toevoegen voor een persoonlijk tintje, extra smaak én de nodige vitamines. Dat maakt je kom ‘kant en klaar’ soep toch nog een stuk gezonder, met een minimale tijdsinspanning. Binnen een minuut of 10 a 15 kun je genieten van je eigengemaakte kom soep, of dat nu een tomatensoep is, een crèmesoep of een groentensoep. Met deze basis maak jij in een handomdraai je eigen soep creatie!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.