logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Honeywell Lyric T6 Smart Thermostaat brengt de warmte in huis


Honeywell lyric t6 thermostaat

Slimme thermostaten zijn bezig met een flinke opmars. Zeker als je veel van huis bent, is het namelijk prettig als je je geen zorgen hoeft te maken over kleinigheidjes als ‘heb ik de verwarming wel omlaag gedraaid’ of ‘he, nou kom ik dadelijk in een koud huis aan’. Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer van dit soort thermostaten komen. Een flink daarvan zijn nieuwkomers op de verwarmingsmarkt, maar ook een aantal oudgedienden in het segment laten van zich horen. Zoals Honeywell, met de Lyric T6 Smart Thermostaat.

Installeren

Het installeren van de Honeywell Lyric T6 Smart Thermostat is wel even een dingetje. Het apparaat bestaat namelijk uit twee delen: een draadloze zender, die je aan je verwarmingsketel koppelt en een bedieningspaneel, die zijn stroom krijgt van de verwarmingsketel. Je zult je ketel dus moeten open schroeven, maar dankzij de duidelijke handleiding moet het aansluiten ervan niet zo’n probleem opleveren. Aarzel je toch, kun je beter een monteur laten komen. Na de fysieke installatie van beide apparaten installeer je de app op je telefoon of tablet en kun je aan de slag met het instellen van je voorkeuren.

Niet slim

In tegenstelling tot andere Slimme Thermostaten is de Lyric T6 niet slim. Hij doet precies wat je ‘m opdraagt, maar niet meer dan dat. Hij zal niet leren van je gewoontes en routines. Dat is wel jammer, maar aangezien die routines meestal zo strak zijn, is het ook niet zo’n probleem om die in te programmeren, wel? Het instellen van de thermostaat kan via het bedieningspaneel (dat aanraakgevoelig is) of met de gratis app voor Android of iOS. Ik raad het tweede aan – die is aanzienlijk overzichtelijker. Op het scherm zelf kun je ontzettend veel aflezen: de kamertemperatuur, de verbinding met de verwarmingsmodule en de sterkte van het wifisignaal. Ook zie je wanneer het volgende programmapunt zal ingaan.

Hekje om je huis

Wat wel handig is aan de Honeywell Lyric T6 Smart Thermostat, is dat hij contact kan leggen met diensten als Apple Homekit en IFTTT. Daarmee kun je verschillende opdrachten invoeren. De Thermostaat kan dan wel niet echt ‘slim’ zijn, hij luistert als de beste. En als jij slimme opdrachten bedenkt, kun je veel plezier beleven aan het apparaat. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van geofencing, waarbij de verwarming aanspring zodra je in de buurt van je huis komt. Of dat de verwarming automatisch uitgaat als de laatste persoon de deur achter zich dicht trekt. Dat is dan wel weer slim!

Conclusie over Honeywell lyric t6 thermostaat

Deze ‘slimme thermostaat’ maakt het bijzonder eenvoudig om moderne technieken naar je huiskamer te halen. Het heeft veel verbindingsmogelijkheden met diensten als IFTTT en Apple Homekit, waarmee je tegen je verwarming kunt spreken. Wil je die diensten niet? Dan beschik je over een buitengewoon eenvoudig te programmeren thermostaat, die er ook nog eens hip en modern uitziet.
Door: CooleSuggesties
Score: Honeywell Lyric T6 thermostaat krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Lyric T6 thermostaat, Honeywell
Klik hier voor de website
Prijs: 199 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.