logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hondje, Guido van Genechten


hondje

In het boek Hondje laat Guido van Genechten, die we bijvoorbeeld kennen van het boekje Igor de Stippelkampioen, kinderen weer lekker meeleven met de hoofdpersoon. Een hondje, in dit geval, met een vrolijk hoedje op z’n kop. Hij is namelijk zijn baasje kwijtgeraakt, en is daar dus naar op zoek.

Langzaam maar zeker kom je er achter hoe zijn baasje er uit ziet. Bekeken vanuit een hond, natuurlijk. Je komt er dus eerst achter hoe hij ruikt, wat voor schoenen zijn baasje heeft, wat voor sokken… van onder naar boven wordt zijn baasje omschreven. En wat blijkt? Als je ergens op let zie je het ineens overal! Overal zie je bloemen, gele kleren, rare sokken… maar waar is het baasje van Hondje? Kun jij hem helpen?

Het vrolijke en sierlijk getekende prentenboek Hondje is een echt meeleef-boek voor de allerkleinste prentenboekmeelezers. Kleine kinderen zullen het hondje al snel zielig vinden en hem maar wat graag helpen om zijn baasje terug te vinden. Dat is natuurlijk niet heel erg moeilijk, je pikt hem er zo uit. Maar vergeet niet dat het voor jonge kinderen keer op keer een avontuur is. En kijk ook vooral even verder dan je hondenneus lang is, want er is zo veel te zien op de prenten! Een mooi zoekboek met een happy end.

Informatie

Hondje, Guido van Genechten

Illustrator: Guido van Genechten
Clavis Books, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044823622


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.