logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Honderd lessen in mindfulness, Jon Kabat-Zinn

Als je je een beetje hebt verdiept in mindfulness, dan zul je het boek ‘Handboek meditatief ontspannen’, uit 2000 vast wel eens zijn tegengekomen. Een lijvig werk, waar veel mensen een goede steun aan hebben gehad. Het cadeauboekje ‘Honderd lessen in mindfulness’ is een selectie van inspirerende teksten uit dat basisboek.

Op iedere spread vind je een citaat, gedrukt in een groot lettertype, dat direct wordt toegelicht en verklaard in een korte tekst. Daarbij zit een zekere lijn in de honderd citaten, hoewel deze in het boek natuurlijk duidelijker naar voren komt: Honderd lessen in mindfulness is wat dat betreft erg fragmentarisch en maakt soms vreemde sprongen.

Het boek omvat een veelheid aan onderwerpen. Of je nu probeert geduld te oefenen, om wilt gaan met pijn of stress, dan wel negatieve gedachten en gedragingen stoppen, je zult merken dat deze meditaties je helpen om in balans te komen en je ogen te openen voor leven in het hier en nu. Dat is tenslotte waar het om gaat bij mindfulness: niet leven in het verleden of de toekomst, maar stilstaan bij wat je nu hebt. De vele lessen zullen je helpen dat te accepteren, en je helpen bij eventuele gemissen.

Honderd lessen in mindfulness, Jon Kabat-Zinn
Gottmer, mei 2013, 152 pagina’s, paperback.
Prijs: 7,95 euro. ISBN: 9789401300858


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.