Recensie: Homefront, PS3


2027. Het eens zo trotse Amerika is veroverd door Korea. Verlaten door hun vroegere bondgenoten, is Amerika nu een guur en kaal landschap met verlaten steden en dorpen. Ook de USA kon niet op tegen het grote Koreaanse leger.
Pure fictie of toch een mogelijkheid?
What if…?

Homefront onderscheidt zich van het gros van de first person shooters omdat het verhaal voor de verandering niet ondergeschikt is gemaakt aan het spektakel. Sluit je aan bij het verzet en vecht voor vrijheid tegen het overweldigende Koreaanse leger. Homefront is een realistische en leerzame game over de verschrikking die oorlog teweeg brengt maar ook berust is op waarheid, het zou zo maar kunnen gebeuren…

Recensie: Er zijn veel negatieve berichten over het internet te vinden over Homefront. Deels zijn deze terecht, maar het andere deel onterecht. Waar veel kritieken juist over gaan is de korte spelduur van het spel: binnen een uur of vier, vijf, heb je de single-player missies volledig uitgespeeld. En dat is ook zo. Een beetje gamer wandelt er zo doorheen. Daarbij heeft deze speler overigens wel het zweet in de handen staan van de felle actiemomenten, en zullend e indrukwekkende, soms zelfs schokkerende beelden nog lang op zijn netvlies staan. Vooral de intro zorgde ervoor dat mijn maag zich spreekwoordelijk omkeerde: het maakt best indruk om een kind te horen schreeuwen terwijl zijn moeder op straat wordt neergeschoten of de inhoud van iemands hoofd tegen het raam van je bus te zien spatten. Naarmate de single player missie vordert vervaagt deze indrukwekkende actie iets, en vervalt het in een ietwat commerciëler geweld, waarbij zo’n beetje alle positieve aspecten van de bestaande shooters worden gecombineerd. Een tikkeltje overkill. Jammer genoeg (en dat is echt een heel grote misser in mijn ogen) biedt het spel geen ondersteuning voor Move. Echte shooter-fans vinden dit wellicht niet zo erg, maar ik kan maar niet wennen aan het mikken met een controller-joystick.

De echte kracht van het spel zit hem dan ook in de multi-player versie. Als ze hier meer aandacht aan hadden besteedt tijdens hun media-campagne, dan was het grootste deel van de huidige kritiek niet vermeld. Misschien als kleine tegenvaller, maar zeker niet als kritiekpunt. Want waar we een jaar of wat geleden nog echte shooters hadden met een zwakke multiplayer of een zwakke stand-alone met een sterke multi-player versie, inmiddels willen we allebei. Dit spel heeft duidelijk meer aandacht besteedt aan het multi-player aspect dan aan de gewone missies: hierin zit namelijk een vernuftig puntensysteem, waarmee je op verschillende prestaties en daden punten kunt verdienen. Met die punten kun je dan weer wapens en uitrusting kopen, waarmee je weer makkelijker punten kunt scoren, et cetera. Bedenk echter wel wat voor uitrustig je koopt: een tank in een drukke stad is niet bepaald handig… In mijn ogen een erg goede game. Indrukwekkend vormgegeven, met een indrukwekkend, schokkende intro en een sterke multi-player. Voor als je het niet erg vind om met een controller te werken, en je hebt een sterke maag: kopen!

Homefront, PS3, XBOX, PC
THQ. Leeftijd: vanaf 18 jaar. Prijs: 60 euro

Deze game bij: Homefront website

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.