Recensie: Home Baked, Yvette van Boven


home bakedHome Baked is een kookboek voor de thuisbakker, waarin je meteen mee aan de slag kunt – wat je beginsituatie ook is. Het boek begint dan ook met de absolute basis, en legt je uit welke benodigdheden je in huis moet hebben voor je goed kunt gaan bakken, welke soorten bloem er zijn, welke manieren om je baksels te zoeten, en zelfs een kleine ehbo op het gebied van bakken. Het bok begint met een aantal basisrecepten, maar die recepten hebben al meteen een kwinkslag: een crème patisserie op basis van sinaasappel en een kruidige botercrème zijn natuurlijk al variaties op het basisrecept, en dat is wel een nadeeltje: ik had liever het echte basisreceptje gezien, met daarbij als variatie-tip deze nieuwe varianten. Het boek dan ook vol met nieuwe vondsten en variaties op de alom bekende recepten. Alles is geschreven in de u-vorm, en dat is ook best bijzonder in deze tijd. Deze zijn stuk voor stuk foolproof beschreven, zodat het nauwelijks mis kan gaan. Daarbij verrassen de recepten vaak door bijzondere ingrediënten, zoals een chocoladetaart met olijfolie of een krentencake met zoete aardappel en gember. Het boek doet wat Brits aan qua vormgeving, en heeft een retro-uitstraling in de foto’s aangebracht. Ook staan er af en toe wat lijntekeningen in, eveneens in een 70’s-achtige uitstraling. Yvette maakte zelf de illustraties en vormgeving voor Home Baked, en haar man Oof Verschuren maakte de foto’s. Home Baked, Yvette van Boven Fontaine uitgevers, oktober 2014, 386 pagina’s, hardcover. Prijs: 29,95 euro. ISBN: 9789059565678

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.