logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hof van Saksen, Landal


Hof van Saksen boerderij

Landal heeft inmiddels heel wat parken in het binnenland en het buitenland. Een van de nieuwste aanwinsten is het luxe resort Landal Hof van Saksen. Een wellnessresort, waar je niet alleen zelf kunt genieten, maar ook genoeg aandacht is voor de jonge bezoekers, zo bleek uit onze ervaringen. En dat is best verrassend, aangezien het park beduidend anders is dan de andere parken van Landal. Geen Bollo de Beer die je komt verwelkomen, geen huisje waar je hem kunt bezoeken… Hof van Saksen mikt een stapje hoger. Luxe en bourgondisch leven, daar weten ze in Drenthe ook wel raad mee.

Het park ziet er uit alsof je door een klein boerendorpje wandelt. Grote grasvelden, mooie beplanting en daartussen moderne boerderijen. Met rieren dak, maar dan wel met metalen en glazen elementen om het een stoer karakter te geven. De hoofdgebouwen zijn op twee plekken in het park te vinden, verbonden via een grootse promenade, waarnaast verlichte boompjes prijken. Geweldig om te zien, zeker nu het wat vroeger donker wordt! Het belangrijkste hoofdgebouw, waarin het zwembad, de restaurants, de welnessfaciliteiten en de receptie is gevestigd, is modern en luxe. Je waant je echt in een viersterrenhotel als je er binnenstapt. Ook hier straalt alles luxe en vriendelijkheid uit.

HvS-2008-0589_CMYK_jpg_518x260_jpg_22814

De restaurants bieden voor ieder wat wils. Er is een brasserie, een grand café, een Italiaans restaurant, een snackbar en een buffetrestaurant. Bij alle restaurants geldt dat versheid voorop staat. Zelfs de hamburgers in de snackbar worden zelf vervaardigd van echte Drentse runderen. Puur genieten! Wil je liever zelf koken, dan is in het andere hoofdgebouw een ruim opgezette supermarkt, met alles wat je maar kunt bedenken. En natuurlijk ook daar de nodige streekproducten!

Voor kinderen is er meer dan genoeg te doen. Overal in het park vind je dan ook faciliteiten voor de kinderen. Kinderstoelen in de restaurants, speciale kindergerechten, dit is geen elitair park waar kinderen geweerd worden, in tegendeel! In het zwembad is er een kinderbad, maar ook een bad wat 1.40m diep is, en een heus wedstrijdbad waar veel activiteiten verzorgd worden. Een bijzondere waterbaan neemt je mee naar buiten, en zorgt via een aantal watervallen voor een wilde waterbelevenis.

In het tweede hoofdgebouw vind je Harrewar. Een indoor speeltuin waar ontzettend veel georganiseerd is en wordt door de medewerkers van het park. Zo kun je er niet alleen genieten van het indoor klimtoestel, maar zijn er ook verschillende knutselhoekjes waar activiteiten georganiseerd worden (Hof van Saksen noemt een activiteit ‘Academy’), kunnen kinderen aan de slag met het geweldige constructiespeelgoed MOOV, is er een digitaal vermaakhoekje voor oudere kinderen en kun je er terecht voor een lichte snack of versnapering. Ook buiten worden veel Academies gehouden: hutten bouwen, een kampvuur maken, een voetbalclinic of een tochtje door de natuur, op zoek naar beestjes… zelfs bij slecht weer worden er leuke oplossingen bedacht. Zo is onze voetbalclinic niet gehouden op het oorspronkelijke veldje, maar zijn we door de professioneel trainer Dominic en Sjors naar een ander veldje meegenomen om daar fiks aan de slag te gaan.

Voor informatie over de beschikbaarheid en prijzen: www.landal.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.