logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hoera voor muis! Lucy Cousins

9789025865825 hoera voor muis

Muis is jarig. Hoera voor muis! En al haar vrienden mogen komen. Daar hoor jij natuurlijk ook bij! En dan mag je nog wel als daggast komen, zodat je ziet wat Muis allemaal doet om het feest voor te bereiden. Speciaal, hoor! Je mag Muis zelfs helpen met alle voorbereidingen. Achter in het boek vind je namelijk een aantal bladzijdes met stickers, die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld alle ingrediënten voor de taart klaar te zetten, de feestzakjes te verzamelen, bloemen te planten als versiering, schatten te verstoppen en nog veel meer.

Als je dat eenmaal gedaan hebt, is het boek nog leuker geworden. Ze kunt dan meteen zien wat Muis allemaal doet als voorbereiding op haar muizenfeest. De tekeningen zijn vertrouwd van stijl, zoals alleen Lucy Cousins ze kan tekenen. Jammer genoeg zijn de stickers een beetje door elkaar geplakt. Zo moet je voor de eerste pagina de stickers van de laatste gebruiken. Het zou handig zijn geweest als er een soort verdeling in was gemaakt, zodat je een stickerpagina bijvoorbeeld in twee delen kunt knippen of dat er op geschreven staat voor welke pagina’s de stickers bedoeld zijn. Maar het blijft leuk, Stickeren, en het stickerboek Hoera voor muis! vormt daar geen uitzondering op. Het is ook prettig dat het boekje daarna gewoon te gebruiken is als voorleesboek, hoewel je dan telkens de laatste zin kunt weglaten.

Hoera voor muis, Lucy Cousins
Leopold, juli 2014, 16 pagina’s, paperback.
Prijs: 6,50 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025865825


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.