Recensie: Hoe versier ik een lekker koekje? Peggy Porschen

De tijd van een gewone slagroomtaart is zo langzamerhand voorbij en koekjes zijn tegenwoordig vaak ware kunstwerkjes: over de hele wereld wordt de patisserie steeds meer de nieuwe boetiek en de afternoon tea de nieuwe lunch. Maar ook thuis kun je een stap verder gaan dan de gewone cake of taart, hoe lekker die ook is. Dit boek legt stap voor stap de techniek van het decoreren van koekjes, taarten en cakejes uit en geeft tal van originele voorbeelden. Hoewel je misschien niet direct, zoals de auteur van dit boek, de taarten mag verzorgen voor de trendy feestjes van sterren als Gwyneth Paltrow, Tracy Chapman en Stella McCartney, kun je voortaan wel indruk maken op vrienden met prachtige, zelfgedecoreerde koekjes, fleurige cakes en zelfs fantastische bruidstaarten. Hoe versier ik een lekker koekje? heeft een misleidende titel. Zo, het hoge woord is eruit. Want hoewel de titel doet vermoeden dat je hier enkel en alleen koekjes gaat decoreren komen deze platte lekkernijen nauwelijks aan bod. Neen, het gaat hier vooral om hun luchtigere en hogere evenbeelden: cakejes, petit-fours en taarten! Desondanks komen er wel degelijk een flink aantal decoratievormen aan bod, ook voor koekjes, en zijn veel manieren om een taart te versieren ook te gebruiken op het plattere vlak van een koekje. Daarbij komt dat de variatie in versieringen erg groot is: niet alleen wordt er gespeeld met marsepein en fondant op cakes, maar worden decoraties ook als stand-alone tafeldecodatie gebruikt (eetbare versieringen dus) en wordt er gewerkt met glazuren, botercrèmes, eetbare verf en zelfs kleurstoffen om de cake zelf een speciaal uiterlijk te geven. Ontzettend veel leuke ideeën, waarmee je, als je de technieken eenmaal beheerst, flink uit de voeten kunt. In het begin van het boek vind je overigens de nodige tips en trucs om deze technieken eerder onder de knie te krijgen, zodat je in no-time vrienden en familie doet verbazen met de meest kunstige en smaakvolle creaties. De vraag is alleen: durft iemand de taart aan te snijden? Hoe versier ik een lekker koekje? Peggy Porschen Lannoo, februari 2011, 144 pagina’s, paperback. Prijs: 16,95 euro. ISBN: 9789058974365

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.



LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.