logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Hoe tem je een draak 2, 20th century fox


hoe tem je een draak 2Het is inmiddels vijf jaar geleden dat je met de film Hoe tem je een draak hebt kunnen kennismaken het Hikkie, een jonge Viking die – in tegenstelling tot de rest van zijn clan – helemaal niet van vechten hield. Maar zijn vader is stamhoofd van de club, dus moest Hikkie zich van zijn beste kant laten zien. De grootste vijanden van de vikingen zijn echter draken. Gevaarlijke schepsels, die om de zoveel tijd al het veel van het land van het eiland Berk plukken. Felle strijden zijn het gevolg, met soms rampzalige gevolgen. Hikkie doet hier aan mee, maar met tegenzin. Iets in hem zegt dat het ook anders kan. En dan ontdekt Hikkie Tandloos, een gevaarlijke en razendsnelle draak: een Helleveeg. Dat is zo gevaarlijk als het klinkt. Tandloos blijkt echter een dikke kameraad van Hikkie te kunnen worden, en de jongen leert veel over draken. Het belangrijkste echter: draken zijn niet gevaarlijk, ze kunnen zelfs dikke maatjes worden met de vikingen! En wonder oven wonder weet Hikkie de andere vikingen daarvan de overtuigen. Nu vijf jaar later, leven vikingen en draken op het zelfde eiland Berk. Ze werken samen, spelen samen, wonen samen. Hikkie zit echter met een probleem, want zijn vader heeft hem gevraagd om stamhoofd te worden van het dorp. En daar heeft Hikkie helemaal geen zin in! Rusteloos vliegt hij op Tandloos rond, en probeert hij nieuwe uitvindingen uit om het vliegen leuker te maken. Ook gaat hij steeds verder met zijn vliegtochten om hun omegving beter in kaart te brengen. Daarbij ontdekt hij iets verschrikkelijks: Drakenjagers, die draken neerhalen om ze de doneren aan Drago, een gevaarlijke viking die alle draken onder zijn controle wil hebben. Maar Hikkie ontdekt nog iets heel bijzonders: een heel grote drakenkolonie, waar een krachtige vrouw aan het hoofd staat – zijn eigen moeder, die hij eigenlijk nooit heeft gekend! De twee lijken heel veel gemeen te hebben, maar zij is eigenlijk net zo koppig, maar dan op een andere manier. Beiden willen niet geloven dat mensen kunnen veranderen. Je houd van draken, of niet. Maar ja: Hikkies vader is wel van draken gaan houden, terwijl het eerst zijn grootste vijanden zijn. En zo komen er een paar spannende verhaallijnen samen: Hikkie en zijn moeder, de relatie tussen zijn ouders, het dreigende gevaar van Drago, en alles wat daar mee samenhangt. Dreamworks Animation, de animatiestudio die zich heeft beziggehouden met Hoe tem je een draak 2, heeft echt geweldig werk afgeleverd. De animaties zijn er geweldig mooi uit, en heel natuurlijk. Haren, rimpeltjes en de bewegingen van spieren zijn echt mooi uitgevoerd. De film zelf is grappig, ontroerend, verrassend en heeft een ongelofelijke vaart. Ondanks het feit dat er nog al wat achtergrondfilmpjes zijn (flashbacks, inderdaad) is het geen moment vervelend of saai te noemen. Een geweldige opvolger voor het eerste deel, vol spanning en sensatie!

Informatie

Hoe tem je een draak 2, 20th century fox Tijdsduur: 102 minuten, Avonturenfilm. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro), Blu-ray (ca. 18 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] door de Dreamworks Studio tot een geweldig leuke en avontuurlijke film. In de tweede film van Hoe Tem Je Een Draak ging hun avontuur verder, en werden hun avonturen bovendien nauwlettend op Netflix gevolgd met een […]

  2. […] train your dragon (Hoe tem je een draak) en daarna succesvol omgevormd tot een animatiefilm en een tweede film. Naast Draken: Rijders van Berk en Draken: Racers van Berk kun je vanaf 26 juni genieten van de […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.