logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hoe oud is Sinterklaas? Bette Westera en Barbara de Wolf


Met de Sinterklaasperiode in aantocht komt er ook een verschuiving onder de kinderen naar gelovers en geheimbewakers. Een belangrijke stap, maar ook eentje die niet altijd even eenvoudig te maken is. In het boekje Hoe oud is Sinterklaas? lezen kinderen niet alleen leuke sinterklaasverhalen, maar leren ze tegelijkertijd ook een stukje over de achtergrond. Belangrijk en bijzonder om hierbij te vertellen dat de zes verhalen voor de gelovers gewoon te lezen zijn! Daarmee is Hoe oud is Sinterklaas een geweldig overgangsboek, waarbij kinderen zelf kunnen bepalen naar welke kant van de schaal ze willen overhellen.

Er komen in Hoe oud is Sinterklaas ook vragen aan bod waar kinderen van ongeveer 6 jaar over gaan nadenken. Hoe kan het bijvoorbeeld dat Sinterklaas nog steeds leeft? Dat kan toch niet? Waarom is het paard van Sinterklaas eigenlijk wit en de Pieten zwart? Al die vragen worden in vrolijk geschreven verhalen gesteld en beantwoord. Een lekker voorleesboek voor die spannende periode van het jaar! Door het boek heen vind je mooie tekeningen, waarbij op Eric Carle-achtige manier stukken gekleurd papier op elkaar worden gelegd om zo figuren te maken.

De geheimbewakers zullen op hun beurt de diepere laag ontdekken in de avonturen uit dit boek, waarbij de hoofdpersoon van Hoe oud is Sinterklaas, Mees, soms echt kritische vragen stelt. Die vragen worden door vader en moeder steevast netjes uitgelegd en omzeild, zoals alleen ouders dat kunnen en mogen. Maar wat zou de werkelijkheid zijn? Telkens vind je na het verhaal een snelle terugkoppeling naar de achtergrondinformatie. Waarom zetten kinderen de schoen, waarom deelt Sinterklaas cadeautjes uit, en hoe oud is Sinterklaas nu eigenlijk?

De verhalen zijn geschreven door Gouden Griffel winnares Bette Westera, met sprekende illustraties in kleur van Barbara de Wolf. Zes eigentijdse verhalen voor kinderen die nog nét in Sinterklaas geloven. Het boek is in eigen beheer uitgegeven.

Informatie

Hoe oud is Sinterklaas, Bette Westera

Illustrator: Barbara de Wolf
32 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,90 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789462287082

Dit boekje is te koop via de webwinkel www.hoeoudissinterklaas.nl.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.