logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hoe behap je de wereld, Loesje


loesje

Loesje is sinds jaar en dag bekend om jaar scherpe en snedige blik op de wereld. Zo neemt ze ook deze eeuw alvast onder de loep. Want de 21e eeuw is nog maar net begonnen. De tijden zijn veranderd, maar zijn de mensen dat ook? Hoe behappen zij de wereld? Wat zijn hun idealen voor de maatschappij? Vaak zijn het de dertigers, veertigers en vijftigers die druk bezig zijn om de samenleving te organiseren. Dat is niet genoeg, íédereen moet meedoen. Meer bemoeienis is nodig. En meer creativiteit. Voor dit boek heeft Loesje samen met 65+’ers en jongeren bijna alles onder de loep genomen.

Het boek staat dan ook vol citaten en scherpe, snedige en grappige uitspraken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Die staan als bonte verzameling in het boek. Lekker chaotisch, in het typische Loesje-lettertype, maar ook in een eenvoudig, handgeschreven font en eenvoudig Times New Roman en Arial. En middels dit boekje predikt Loesje dat je het beste uit het leven haalt door zelf initiatief te nemen en nieuwe plannen te bedenken. Hup vooruit. Grijp de macht en creëer oplossingen. Laat iedereen meegenieten. Deze eeuw wordt er een van vrolijke vooruitgang. We kunnen bijna alles. En als je zelf even niet weet wat je kunt doen, geeft dit boek je genoeg ideeën.

Hoe behap je de wereld, Loesje
AW Bruna, september 2012, 176 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789400501706


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.