logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hitman – Agent 47


hitman agent 47

Het computerspel Hitman heeft in de loop der jaren al voor heel wat ophef gezorgd. In de hoofdrol van het spel de hoofdrol van het spel is namelijk weggelegd voor een huurmoordenaar, die voor niets of niemand terugdeinst om zijn doel te bereiken. Hij gaat letterlijk over lijken om zijn opdracht te voltooien. Aan jou als speler is het dan ook de taak om hem daarbij te helpen en als een echte huurmoordenaar te werk te gaan. De manier van moorden was daarbij dusdanig gevarieerd en realistisch dat het voor een niet iedereen even geschikt bleek. Het verhaal en het karakter lenen zich echter perfect voor een verfilming. In Hitman – Agent 47 leef je ook mee met Agent 47, maar dan als toeschouwer.

Agent 47 is een van de genetisch gemodificeerde huurmoordenaars die door de geheime organisatie Syndicate zijn ontworpen. Daardoor beschikt deze geheim agent over een ongekende kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en intelligentie. Jammer genoeg zijn deze geheim agenten ook voorgeprogrammeerd om klakkeloos opdrachten uit te voeren die zij toebedeeld krijgen. De nieuwste opdracht van agent 47 bestaat uit het opsporen van zijn ontwerper. Deze man is jaren geleden onder de radar gedoken en sindsdien heeft niemand hem meer weten te achterhalen. Zelfs zijn eigen dochter niet, die de hele wereld over reist om de beste man te vinden.

Het is dus de meest logische weg voor agent 47 om contact te zoeken met deze vrouw. Zij heeft immers heel wat voorwerk verricht en dat maakt de klus wel een stuk lichter het meisje, Katie van Dees, ook een stukje bagage met zich meebrengt. Ze blijkt namelijk ook een van de genetisch experimenten te zijn, en wel eentje die nog geavanceerder is dan proefpersonen 47. Beide personages ontdekken in de film veel over zichzelf en over hun verleden, iets wat en voor altijd zal veranderen.

Hitman – Agent 47 is een geweldige actiefilm met veel schieten en moorden, zoals je zou verwachten bij een film over huurmoordenaars (en zeker als je bekend bent met het spel). Tussen alle actiemomenten door kun je heel af en toe een subtiel grapje ontwaren, hoewel het geen dijenkletsers zijn en je eigenlijk ook wel heel goed moet opletten om het grapje niet aan je voorbij te laten gaan. Qua film is het een van de betere game-verfilmingen van de afgelopen jaren, en zal zowel actiefilmliefhebbers als gamefanatiekelingen zeker bekoren.

Hitman – Agent 47, 20th century fox

Tijdsduur: 97 minuten, Actiefilm.
Verkrijgbaar op: DVD en Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.