Recensie: Historische blunders, Stephen Weir


De geschiedenis van de mensheid is vergeven van de vergissingen, kolossale blunders die voortkwamen uit goede én kwade bedoelingen. De ongelukkigen in dit boek hadden lang niet allemaal de intentie om chaos en ellende te veroorzaken, maar op de een of andere manier ging er toch iets mis. Historische blunders biedt een fascinerend inkijkje in enkele werkelijk grandioze miskleunen, van Adam en Eva die de appel opaten en Nero die zijn eigen stad platbrandde tot de vernietiging van het regenwoud in de Himalaya en de miljarden dollars die verspild werden aan de millenniumpaniek.

Dat zelfs het beste paard wel eens valt, dat bewijst het boek Historische blunders maar al te goed. Wereldberoemde personen, wereldveroveraars, strategen, veldslagen en uitvindingen die zich tegen de uitvinder keerden: in dit boek kom je ze allemaal tegen. Hoe komt het dat zo’n grote geesten zo makkelijk over kleine details heen hebben gekeken, dat ze uiteindelijk hun lot hebben bezegeld? Of komt dat simpelweg omdat ze te inhalig werden? Hun plan te groot om te overzien? Of omdat ze de verkeerde zaken uit handen hebben gegeven? In de 256 pagina’s van dit boek kom je het allemaal tegen.256 pagina’s aan tekst, slechts af en toe afgewisseld met een foto, landkaart of illustratie. Dat is heel veel informatie, dat heb je goed gezien. De verhalen en achtergronden van de personen en gebeurtenissen worden dan ook zeer kundig en correct uit de doeken gedaan, waardoor je een uniek inzicht verkrijgt op deze gebeurtenissen. Een uniek tijdsdocument. En wees gewaarschuwd, en laat het jou niet overkomen!

Historische blunders, Stephen Weir
Librero, februari 2011, 256 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789089980953

Dit boek bij: Librero

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.