logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: High Tea, Thea Spierings


Wie ooit eens het Kanaal heeft overgestoken, weet dat thee voor de Britten een bloedserieuze zaak is. De geurige pot thee vormt samen met een uitgebreid scala aan lekkere kleine hapjes een traditionele high tea. In High tea staan 40 heerlijke recepten voor zowel zoete als hartige gerechten, van de traditionele scones tot rode uienquiche met boerenkaas, hartige muffins, chocolade-walnootbrownies en perenflensjes. Zodat u, ook aan deze kant van het Kanaal, net zo kunt genieten van een eeuwenoude traditie. Met dit boek wordt ook uw high tea-party een onvergetelijke gebeurtenis.

Dit kleurrijke en mooie grote boek staan tachtig toegankelijke recepten voor een gezellige en vooral lekkere high-tea. Deze zijn verdeeld in zoete en hartige recepten, zodat je een mooie afwisseling hebt. Want High-Teafans weten: het gaat niet alleen om zoet, zoeter, zoetst, want dan ben je zo uitgegeten! Dankzij de variatie in recepten is er ook voor ieder wat wils, of je nu vegetariër bent of echte vlees- of visfan. Hoewel het gros van de recepten afkomstig is uit de typische Engelse cuisine wordt er ook buiten de Engelse grenzen gekeken naar lekkere recepten. Denk dan niet enkel aan scones, bagels, scrambled eggs on toast en chocolate chip cookies, maar ook pittige quesedilla’s, tarte tatin met peren en tortilla’s met kip en avocado.

Het boek is mooi en helder vormgegeven, met op de ene pagina een grote kleurenfoto van het eindresultaat (als je alles goed doet) en op de andere pagina helder uitgelegd het recept. Bij dit laatste heb ik echter twee kanttekeningen. Want hoewel alle informatie aanwezig is kun je dit niet alitjd even prettig lezen. De ingrediënten zijn bijvoorbeeld in hoofdletters geschreven, wat niet zo prettig leest, maar om de andere pagina heeft de receptenbladzijde een ander kleurenthema. De ene keer blauw met groe, een andere keer roze met groen. Staat het recept op het groen, dan is er gekozen voor een wit lettertype. Vanwege de consistentie door het boek heen is dit begrijpelijk, maar de witte letters zijn wat lastig lezen op de lichtgroene achtergrond, zeker wanneer je keuken wat schamel verlicht is kan dat een nadeel zijn.

High Tea, Thea Spierings
Karakter koken, oktober 2011, 170 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789045201726

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.