logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hier is ze dan! Catherine Leblanc


9789051163728 hier is ze dan

Het sfeervol getekende prentenboek Hier is ze dan! is een perfect boek voor gezinnen die binnenkort gaan uitbreiden, en al een groter jongetje of meisje hebben rondlopen. Het boek draait om Kleine Beer, wiens moeder in verwachting is. Op een ochtend komt hij beneden, en treft hij niet zijn vader en moeder, maar zijn oma.

Papa en mama zijn naar het ziekenhuis, omdat het kindje geboren wordt, zo vertelt oma. En dan wordt alles anders! Hier is ze dan! roepen papa en mama blij. Maar ja, zo’n schattig babymeisje slokt natuurlijk alle aandacht op van de ouders van Kleine beer, maar ook van de visite. EN als ze niet met het baby’tje spelen, dan moet ze wel verzorgd worden. Of moet Kleine Beer heel zachtjes doen omdat zijn zusje slaapt.

Op een dag gaat Kleine Beer boos en teleurgesteld naast zijn zusje op het speelkleed liggen. En dan begrijpt hij plotseling hoe leuk het is om een zusje te hebben, die naar hem lacht als hij tegen haar praat. Kleine Beer wordt ineens Grote Broer, en dan wordt ook zijn leventje helemaal anders. Op een leuke en positieve manier.

Het boek Hier is ze dan! is op een heel toegankelijke en leuke manier geschreven. De mooie, zachte platen nodigen uit om verder in te kijken en doen het verhaal helemaal recht aan. Een topboek voor gezinnen!

Hier is ze dan! Catherine Leblanc
Vier Windstreken, september 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789051163728


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.