logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hide and Seek Pirates, Smart games

Dit leuke spel voor kleuters bestaat uit een doosje, vier puzzelstukjes en een boekje. Het kunststof doosje heeft een deksel met daarin vier vakjes. In deze vakjes staan een aantal plaatjes in dit geval van roeiboten, piratenschepen met witte en rode vlaggen, en twee soorten eilanden. In het leuk vormgegeven boekje staan per bladzijde een aantal van deze voorwerpen vermeld waarna het kind moet uitvogelen hoe de puzzelstukjes in de vakjes gelegd moeten worden zodat de uitsparingen in deze stukjes de benodigde afbeeldingen toont.

In het boekje, waarin 48 opdrachten staan vermeld, zijn een aantal niveaus opgemerkt de eerste 12 puzzels zijn voor de beginnende speler waarbij onder iedere pagina een aantal hints zijn opgenomen zodat het kind al een houvast heeft over de positie van de puzzelstukjes. Dan hoeft hij dus alleen nog maar uit te zoeken in welk vakje het stukje moet komen in het daaropvolgende niveau, junior, ontbreken deze aanwijzingen en blijken de denkpuzzels al een stuk lastiger te zijn. Na het niveau junior volgen nog expert, en master.

Lijkt de puzzel helemaal onmogelijk dan kan er nog altijd gekeken worden aan de andere zijde van de pagina waar de oplossing staat vermeld. Het leuke van het spel is dat je het niet alleen in je eentje kan spelen maar dat het ook prima uit te voeren is met meerdere kinderen tegelijk. Want: twee weten altijd meer dan een. Hierdoor wordt niet alleen het creatief denkvermogen gestimuleerd, maar krijgt onderlinge communicatie ook wat aandacht. Daarbij is het een ontzettend leuk spel voor jongens dat ook leuk is vormgegeven en piraten doen het natuurlijk altijd goed! Bovendien is het spel degelijk vormgegeven en bestaat het uit dik kunststof.

Onder iedere puzzel stukje vind je een opstaand randje, ongeveer anderhalve centimeter van de rand verwijderd, waardoor de puzzelstukjes eenvoudig uit de vakjes te verwijderen zijn. Na het spelen kunnen zowel de puzzelstukjes als het boekje worden opgeborgen in het doosje zodat er niet te veel plaats inneemt en er niet kwijt kan raken. Hiermee is dit een van de leukste manieren om probleemoplossend te leren denken, goed te leren kijken en eventueel samen te werken naar een gezamenlijk doel.

Hide and seek Pirates
Smart Games. Leeftijd: vanaf 5 jaar. Prijs: 19.95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.