logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het verraad van Natalie Hargrove, Lauren Kate

het verraad van natalie hargrove

In Het Verraad van Natalie Hargrove leer je de knappe Natalie kennen. Ze is een meisje uit ‘het slechte deel’ van de stad. Het écht slechte deel, waar het gros van de inwoners in woonwagens woont, en drank en geweld meer voorkomen dan een gezonde maaltijd. Nadat haar vader in de gevangenis komt zien Natalie en haar moeder kans een rijke man aan de haak te slaan en te verhuizen naar de goede kant van de stad. Daar komt de wereldwijze Natalie in aanraking met de rijken, feestjes en vooral jaloerse wereld.

En daar kan haar droom misschien uitkomen, want de mooie Natalie Hargrove droomt er al jaren van om in haar laatste schooljaar prom queen te worden. En die kans is groot: ze is populair, charmant en ontzettend ambitieus. Ze kent de weg door de school, weet dat ze voor de beste roddels bij de eerstejaars moeten zijn, en dat de tweedejaars (ofwel de Bambi’s) er alles aan doen om op te vallen. Alles.

Als haar ex-vriendje Justin Balmer haar perfecte plan dreigt te ruïneren, zet Natalie alles op alles om de controle terug te krijgen. Maar ze maakt een fatale vergissing. Samen met haar vriend Mike bindt ze Justin na een feestje vast aan het hek van de kerk, om Justin onder druk te zetten. Wanneer ze de volgende ochtend naar de kerk terugkeren, is hij dood. Chantage, verborgen verlangens, duistere geheimen en gruwelijke daden. Hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen?

Het verraad van Natalie Hargrove speelt in de Amerikaanse high-school-scene. Verwacht dus lekker overdreven gedrag, uitbundige reacties, bijnamen en een echte roddelcultuur. Heerlijk om daar over te lezen! Het boek is trouwens niet alleen voor meiden, ook jongens zullen zich vermaken met de bizarre gebeurtenissen. Natalie is dan ook een stoere chick, die niet op haar mondje gevallen is. Haar relatie met Mike zorgt ook voor de nodige (seksuele) spanning  Die momenten worden trouwens subtiel en suggestief omschreven. Een spannend, grappig en onthutsend boek.

Het verraad van Natalie Hargrove, Lauren Kate
Van Goor, april 2013, 168 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789000315857


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.