logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het uurwerkmysterie, Sam Sedgman

In de wereld van Isaac Turner staat iets bijzonders te gebeuren. De wereld is in rep en roer, want het bekende tijdsconcept van 60 seconden, 60 minuten en 24 uur wordt overhoop gegooid: een dag zou voortaan bestaan uit 10 uur van 100 minuten! Dat is makkelijker rekenen, maar vraagt ook heel wat aanpassingen. Isaac woont samen met zijn vader in Londen, waarbij zijn vader de beroemdste klokkenmaker van het land is.

Big Ben

Als Isaac ’s avonds laat met zijn vader op de Big Ben is om de klok een uur terug te zetten naar de wintertijd, verdwijnt zijn vader plotseling in het niets. Het enige wat Isaac vindt, is een gebroken zakhorloge en een cryptische boodschap… Al snel wordt hij opgevangen door zijn oom Solomon, die Speaker is in het Britse Lagerhuis. En zo komt Isaac terecht in een wirwar van mysteries en raadsels, complotten en plannen. Gelukkig wordt hij bijgestaan door Solomons onstuimige dochter Hattie, die echt nergens bang voor is en het liefst klautert en klimt. Zo hebben ze de brains én de skills in huis om deze raadsels op te lossen, waarin heel wat horologen (uurwerkspecialisten) mee gemoeid blijken te zijn.

Wetenschap en wiskunde

Het Uurwerkmysterie is een slim mysterieavontuur met een briljant concept dat geschiedenis, wetenschap en wiskunde gebruikt om het idee van Nieuwe Tijd neer te zetten. De boosaardige tegenstander is slim bedacht en komt over als een echt gevaarlijke man, die de wereld win domineren door de tijd te manipuleren. Doorheen het boek krijg je een rondleiding door Londen, een stukje geschiedenisles en uitleg over het Britse regeermodel. Altijd fijn, die stiekeme kennis 🙂


Ga direct naar Het Uurwerkmysterie op BOL.com.

Recensie over Het Uurwerkmysterie

Het uurwerkmysterie is een spannend boek, wat jammer genoeg wat traag op gang komt. Het eerste deel (de verdwijning) is vrij vlot, maar daarna zakt het verhaal al snel in, om in het laatste deel weer aan tempo te winnen. Ik kan me daarom voorstellen dat kinderen afhaken tijdens het middenstuk van Het Uurwerkmysterie, maar blijf doorlezen: het einde is de moeite weer waard. Over het totaal bekeken is het Uurwerkmysterie een spannend verhaal vol raadsels en mysteries, ontdekkingen door heel Londen en bijna een toeristisch promopraatje voor deze wereldstad. Leuk voor als je zelf naar deze stad gaat: je kunt alle locaties zelf ontdekken!

Score: 7


Informatie

Titel: Het Uurwerkmysterie
Auteur:
Illustrator: Stephanie Shafer
Uitgever: Condor
Aantal pagina’s: 284
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 9 jaar
ISBN: 9789464530896
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.