Recensie: Het uur bij Tuur, Riet Wille

Het uur bij tuur

Het uur bij tuur gaat over het jongetje Vik, dat na school vaak bij zijn buurman moet blijven. Zijn moeder ‘runt’ namelijk een zaak, en ook zijn vader is vaak te laat, zoals Vik zelf zegt. Ik ben benieuwd hoeveel kinderen ‘een zaak runnen’ zullen kennen, maar een beetje uitleg is altijd goed.

De pagina’s die volgen (het boekje mag je, heel leuk, een kwart slag kantelen om te lezen) laten verschillende situaties zien die Vik met Tuur (zo heet de buurman) heeft. Iedere spread van twee pagina’s heeft één grote illustratie, helder van kleur en strak omlijnd. Iedere spread laat zich ook apart lezen. Het zijn avonturen op zich. De avonturen zijn niet alleen anders, ook de schrijfstijl is soms behoorlijk afwijkend. Soms poëtisch, bijna filosofisch, dan weer lief, helder, maar altijd speels en grappig om te lezen.

Dat is ook precies de bedoeling. Het boekje heeft Avi M3 als niveau meegekregen, en het leest heerlijk weg. Sommige verhalen zijn wat abstract voor kinderen, terwijl een ander verhaal, waar ikzelf mijn bedenkingen bij had, worden letterlijk opgevreten en keer op keer gelezen. Zo zie je maar dat ieder weer anders naar de verhalen kijkt. In dit vrolijke boekje is er in ieder geval voor ieder wat wils, en kunnen jonge lezers ook genieten van de leuke gebeurtenissen tussen Vik en Tuur. Totdat papa en mama weer thuiskomen, dat dan weer wel.

Het uur bij Tuur, Riet Wille
De Eenhoorn, maart 2012, 48 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789058387561

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.