logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het unieke snoepje van Haribo: de Maoam Crazy Roxx


IMG_7153

Maoam snoepjes ken je vast wel. Ze zijn er in verschillende varianten, van pakjes met een paar snoepjes tot per stuk verpakte snoepreepjes. Maar daar stopt Haribo natuurlijk niet, ze gaan gewoon door met ontwikkelen! En zie hier een resultaat van jarenlang experimenteren, proeven en uitproberen: de Maoam Crazy Roxx. Dat zijn gladde snoepjes, in de vorm van kiezelstenen. Maar ja: welke vorm hebben kiezelstenen? Allemaal verschillend, natuurlijk! En daarom zijn de Crazy Roxx van Maoam ook echt allemaal anders van vorm. Sommigen zijn heel klein, anderen fikse brokken… en dat maakt het snoepen wel zo bijzonder!

IMG_7140

En het grappige is: alle Crazy Roxx smaken ook echt anders. De een is zuur, de ander zoeter… kun je achterhalen welke fruitsoorten ze allemaal hebben? Best bijzonder eigenlijk, dat je zo maar op stenen mag knabbelen! De Maoam snoepjes zijn afgewerkt met een hard en glad laagje, waardoor ze minder snel aan elkaar kleven en een echt steen-achtig uiterlijk hebben gekregen. Een kleurrijk geheel is het wel geworden, dat moeten we ze nageven!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Er is echter een klein nadeeltje aan de snoepjes: bij het uitkiezen ervan is het een echte onderhandelingsstrijd geworden. Want iedereen moet natuurlijk wel ongeveer even veel snoepjes krijgen, of in ieder geval dezelfde hoeveelheid. En dat is knap lastig meten, zo op het oog. Want hoeveel kleintjes is één grote waard? En wat heb je het liefst: vier verschillende mini-Roxx in diverse kleuren of één grote Roxx die slechts één smaak heeft? Bij ons is het wel duidelijk, kijkend in het snoepbakje. Daar liggen alleen nog maar de kleinste Roxx. Maar dat is ook helemaal niet erg – dan zijn er in ieder geval nog een paar over voor mij!

Oh ja: als je op zoek bent naar je vertrouwde zak Maoam snoepjes, dan zul je misschien lang moeten zoeken. Ze hebben namelijk een make-over gekregen, en zitten in een hippere zak. Hieronder zie je alle varianten eens op een rij, dat helpt je vast bij het snoepschap!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.