logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het Ultieme Slowcooker kookboek, Clare Andrews

Veel mensen richten hun aandacht op slimme apparaten, terwijl ze voorbijlopen aan ‘slimme oplossingen’ die gewoon heel eenvoudig zijn. Kijk je bijvoorbeeld naar het koken van het diner, dan staan de meeste mensen iedere avond boven een aantal potten en pannen, terwijl ze gewoon een airfryer of slowcooker hebben staan waar je een volledige maaltijd in kunt bereiden… zonder er al te veel tijd mee kwijt te zijn. In de regel is het niets meer dan alles in een pan doen en een tijd lang laten pruttelen. Maar hoe, waarmee of met welke ingrediënten? Dat vertelt Clare Andrews je in Het Ultieme Slowcooker Kookboek!

Koken uit één pot

Toegegeven: het is even wennen om te koken vanuit een slowcooker, maar als je er eenmaal aan gewend bent, zul je een bijzondere nieuwe keuken ontdekken die smaakvol, voordelig én makkelijk is. Wat wil je nog meer? Het grootste voordeel van koken in een slowcooker is bovendien dat je niet meer bij je pannen in de buurt hoeft te zijn. Soms moet je af en toe een keer roeren, maar in de regel kun je jouw maaltijden gewoon laten pruttelen. De slowcooker zorgt dat de temperatuur constant blijft! Het minpunt van koken in een slowcooker? De naam zegt het al: het is een heel ‘slow’ proces. Houd dus rekening met een paar uur kooktijd!

Stap voor stap begeleiding

Het leuke van Het Ultieme Slowcooker Kookboek is wel dat Clare Andrews je laat zien wat je allemaal met zo’n slowcooker kunt doen. Soep, stoofvlees of curry had je vast wel gedacht, maar ook gebakken aardappel en pizza blijkt tot de mogelijkheden te behoren… er staat zelfs een recept in voor een kruimeltaart. Wie had dat kunnen denken? In 80 maaltijden leer je wat jouw slowcooker allemaal voor jou kan betekenen. Sommige dingen zul je snel achterwege laten, maar ik denk dat er vast een flink aantal gerechten instaan die je net even dat zetje geven en regelmatig op tafel zullen komen. Neem die tijd om je slowcooker te ontdekken en omarm stoofpotjes, soepen en creatieve mogelijkheden! (en ja – ik besef me ook dat baksels in een oven of airfryer makkelijker en sneller zijn, maar soms is het ook gewoon tof om te zien wat je met zo’n apparaat kunt doen!)


Ga direct naar Het ultieme slowcooker kookboek op BOL.com.

Recensie over Het ultieme slowcooker kookboek

CooleSuggesties topper

Het koken met een slowcooker heeft zijn voor- en nadelen. Aan de ene kant scheelt het je enorm veel tijd: je kookt alles in een pan, waar je vervolgens nauwelijks meer naar om hoeft te kijken. Bovendien tover je relatief eenvoudige ingrediënten om tot smakelijke en geurige maaltijden waar het water je van in de mond loopt. Aan de andere kant moet zo’n slowcookerrecept letterlijk uren pruttelen – dat houdt in dat je of moet vertrouwen op het proces (slowcookers schakelen zichzelf uit na de kooktijd, je zou alles ’s ochtens in de pan kunnen stoppen en naar je werk gaan) of je moet er in ieder geval vroeg in de middag mee beginnen. Het toffe van Het Ultieme Slowcooker Kookboek is wel dat je in 80 recepten heel wat mogelijkheden ontdekt van jouw apparaat – waarmee je super slim kunt koken!

Score: 9


Informatie

Titel: Het ultieme slowcooker kookboek
Auteur:
Uitgever: Fontaine uitgevers
Aantal pagina’s: 185
Type boek: Paperback
ISBN: 9789464043105
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.