logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het supergeheime leven van Andy V: Klas op stelten

het supergeheime leven van andy v Er zijn mensen die anders zijn dan anderen. Sommigen zijn slimmer, sneller, handiger, creatiever dan anderen, maar er zijn ook mensen die echt heel anders zijn dan anderen. Zoals Andy, de hoofdpersoon in dit eerste boek over het supergeheime leven van Andy V. In Klas op stelten weet je meteen hoe Andy het voor elkaar krijgt om een klas in mum van tijd op stelten te zetten. Andy kan zichzelf namelijk onzichtbaar maken. Dat is super handig in heel veel situaties, maar Andy komt er ook achter dat het best gevaarlijk kan zijn. Bijvoorbeeld als iemand achter zijn gave komt en het wil gebruiken voor iets heel slechts, zoals het inbreken in een kluis, of het stelen van andere dingen. Maar het is ook gevaarlijk als Andy zichzelf te lang onzichtbaar maakt, zo leert hij. Andy’s opa kan zichzelf namelijk ook onzichtbaar maken, maar is na tien minuten onzichtbaar te zijn nooit meer zichtbaar geworden! En niemand weet precies waar Andy’s opa is gebleven, zelfs zijn oma heeft geen idee. Toch komt Andy hem vrij snel op het spoor! Het supergeheime leven van Andy V: Klas op stelten is een leuk en spannend boek, dat een beetje schommelt tussen een leesboek en een stripboek in. Het is een graphic novel, dat iets minder weg heeft van een dagboek zoals Dagboek van een loser, maar juist wat meer weg heeft van een stripverhaal dan van een dagboek. Een echte strip is het ook weer niet, want er staan ook gewoon stukken tekst in het boek die je gewoon moet lezen. Een geweldige combinatie, al zeg ik het zelf. Het spannende superheldenverhaal doet natuurlijk al wonderen, maar door het strip-element schiet je ook nog eens lekker op. Een geweldige positieve boost voor kinderen die pas beginnen met lezen of niet zo graag lezen. Het verhaal zelf is origineel, leuk, grappig en leest ontzettend lekker weg. Een aanrader!

Informatie

Het supergeheime leven van Andy V: Klas op stelten, Dirk Nielandt
Illustrator: Heleen Brulot Davidsfonds, 85 pagina’s, paperback. Prijs: 15,90 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789059085336

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.