Recensie: Het Smulparadijs, Annick Beyers en Lucy Elliot

Mama dient de borden op.
‘We eten wortels en aardappels
met gebakken vis’, zegt ze.
‘Ik lust dit niet!’ zeurt Lise.
‘Die vis lijkt op blubber’, zegt Hannah.
En Dotje? Die eet ook niet.
De borden geraken maar niet leeg.
Elke dag gaat het zo. Mama wil graag dat de meisjes eten.
Maar vandaag is er iets mis met haar geduld. Het is helemaal op!
Dan haalt ze haar toverkracht boven.

Voor ieder gezin is het wel herkenbaar: kinderen willen enkel de ongezonde dingen eten. Gezonde dingen, hoe lekker ook en met hoeveel liefde ze ook worden bereid, worden met de nek aangekeken. Zonde, en schande, zul je zeggen, maar het is en blijft de harde waarheid. De moeder uit dit boek gooit het over een andere boeg. Ze gebruikt haar toverkracht en neemt haar kinderen mee naar een wereld waar alles bestaat uit lekkere dingen: luilekkerland, zogezegd. Zo komen de kinderen terecht in een absoluut paradijs: alles zoet, alles ongezond! Maar is dat nu helemaal waar ze naar op zoek waren? Dit boek gaat over genieten van lekker eten en van meer dan zoetigheid alleen. Gaandeweg en met een beetje toverkracht af en toe leren kinderen ook een gezonde hap waarderen. Voor groot en klein een zeer herkenbaar verhaal.

Het boek heeft Avi M4 / AVI 5 meegekregen, en ik denk dat kinderen uit deze leeftijd het ook echt een leuk boek zullen vinden, dat zonder meer herkenbaar is. Want wat moeder op tafel zet, zo is menig kind van overtuigd: dat kán nu eenmaal niet. Wie eet er nu iets gezonds? Nou, de kinderen uit het boek praten wel anders! Op de meegeleverde cd staat het boek als luisterboek, zodat de kinderen lekker kunnen meelezen, of gewoon kunnen genieten van het leuke verhaal!

Het Smulparadijs, Annick Beyers en Lucy Elliott
Abimo, november 2011, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789059327825

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.