logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het rijmkonijn, Julia Donaldson


rijmkonijn

Het rijmkonijn is anders dan andere konijnen. Hij is niet de hele dag bezig met gras eten: hij maakt er veel liever een gedicht over! En in plaats van te vluchten voor de vos, draagt hij een ode aan hem op. De andere konijnen vinden al die rijmelarij maar raar en bovendien oorsaai en stomvervelend. Het rijmkonijn besluit de stoute schoenen aan te trekken en zelf de wereld te gaan ontdekken. Hij graaft een eigen gang. Misschien is er aan de andere kant van de gang een dier dat wél graag naar hem luistert! Maar alle dieren zijn niet gediend van zijn gedichten. Totdat hij een rijmend schaap tegenkomt! Die weet precies hoe het konijn zich voelt. Samen hebben ze de grootste lol, en sluiten ze een vriendschap vol poëzie.

In Het rijmkonijn komen kinderen er al snel achter dat het helemaal niet vervelend is om anders te zijn. Als je zelf maar een manier vind om er mee om te gaan, en je er andere mensen maar niet al te veel mee lastig valt: net als het rijmkonijn doet door zijn eigen weg te kiezen. Je bent namelijk nooit de enige die iets doet of niet doet! Dat laat Julia Donaldson maar al te goed zien middels haar leuke en vrolijke teksten. De illustraties van Lydia Monks dragen hier alleen maar aan bij. Ze zijn vrolijk, helder en duidelijk. Daarbij heeft Gottmer nog iets extra’s in het boek weten te verwerken. Op iedere pagina vind je namelijk glitters! En dan is het ineens een hele speurtocht: waar zouden die glitters nu weer verstopt zitten? Een bijzonder leuk detail in het boek, dat een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op alle kinderen.

Het rijmkonijn, Julia Donaldson
Gottmer kinderboeken, juli 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025750831


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.