logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het renpaard dat niet wilde racen, Clare Balding

Het renpaard dat niet wilde racenCharlie Bass woont op een boerderij. Dat is ontzettend leuk, maar echt veel geld verdienen haar ouders er niet mee. Het is bijna zo erg zelfs, dat ze hun boerderij moeten verkopen, met alle lieve dieren die er op wonen. Geen prettig vooruitzicht! Charlie zelf wil trouwens geen boerin worden. Zij droomt er van om ruiter te worden en paarden te trainen, net als haar vriendin en haar vader.

Gouden tip

Als Charlie’s vriendin vertelt over een grote paardenbeurs, dan is dat voor Charlie een mooi moment om dicht bij de paarden te kunnen komen. Ze heeft namelijk een ideetje om geld te verdienen: met paarden racen! In de plaatselijke derby is namelijk best veel geld te verdienen. Dan heb je de kosten van zo’n dier er al snel uit. In principe, dan. Dat lijkt allemaal goed te gaan, tot Charlie een grote fout maakt. Ze koopt een paard! Tijdens de veiling steekt ze haar hand op en koopt ze de zoon van een bekend renpaard: Burning Rocket. Er zit echter weinig pit in het dier. Het is zelfs zo bang, dat hij niet op stap wil zonder een kleine pony, genaamd Percy.

Vertrouwen en rennen

Zal het Charlie lukken om het pit in het paard terug te krijgen en Burning Rocket (voor vrienden Rocky) zover te krijgen dat hij durft mee te rennen in de derby? Gelukkig kan Charlie en haar vader rekenen op meer dan genoeg hulp uiten omgeving. Dankzij het doorzettingsvermogen van Charlie geven ze ook niet snel op en doen ze er alles aan om er zoveel mogelijk uit te halen.

Conclusie over Het renpaard dat niet wilde racen

Het renpaard dat niet wilde racen is een grappig en ook wel een beetje een spannend boek. Erg leuk voor paardenfans, maar ook voor liefhebbers van een grappig (en absurd) boek is het ook echt een aanrader. Leuke vondsten, grappige wendingen en bizarre situaties houden het verhaal lekker vlot. Door: CooleSuggesties Score: Het renpaard dat niet wilde racen krijgt 4,5 van de 5 punten.

Informatie

Het renpaard dat niet wilde racen, Clare Balding
Illustrator: Tony Ross Kluitman, 223 pagina’s, hardcover. Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789020622416. Prijs: 13,99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.