logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het regent gehaktballen 2, Sony Pictures Home Entertainment

het regent gehaktballen 2

De vrolijke en spannende animatiefilm Het Regent Gehaktballen 2 gaat verder waar het eerste deel ophoudt. Want waar het eiland van Flint overspoeld is door voedsel, gemaakt door het wonderlijke apparaat dat Flint heeft uitgevonden, komt er meteen een wetenschapper naar het eiland die iedereen wegstuurt: hij zal het eiland wel eens schoonmaken. Alle inwoners van het eiland verhuizen naar Californië, waar ze heel verschillende banen krijgen. Flint komt in dienst van zijn grote held, de uitvinder Chester V. Hij is ontzettend zelfingenomen en vind zichzelf dan ook écht de aller, allerbeste uitvinder ooit. De mensen van Chester V gaan het eiland op, en gaan op zoek naar het bijzondere apparaat van Flint.

Levend voedsel

Maar het apparaat heeft na de felle strijd van Flint en zijn kornuiten een flinke klap gemaakt, en is een eigen leventje gaan leiden. Letterlijk. Want het apparaat maakt niet zo maar eten, maar levend voedsel! Tacodillen, spinburgers, flamando’s… er zijn heel wat wezens die op het eiland lopen. En die het gemunt hebben op de indringers van Live Corp, het bedrijf van Chester V. De briljante en geniale uitvinder ziet maar één oplossing: Flint er op afsturen om het apparaat te krijgen. Hij kent het eiland immers! Maar er zit een snood plan achter zijn actie. Chester V wil het eiland namelijk niet schoonmaken, maar juist Flints apparaat in handen krijgen, om met de eer te strijken! Flint is echter zo’n grote fan van Chester, dat hij zich snel laat inpakken.

Avontuur

Waar Chester V echter geen rekening mee heeft gehouden, zijn Flints vrienden. Zijn vriendinnetje Sam, zijn vader, de politie-agent… ze komen allemaal weer terug. En samen beleven ze in Het regent gehaktballen 2 een heel erg leuk avontuur, waar je absoluut van zult smullen. In het begin van de film krijg je trouwens een korte samenvatting van de eerste film, zodat je een beetje weet hoe het eiland zo is kunnen worden. Geen nood, want ook als je het eerste deel Het regent gehaktballen niet gezien hebt (waar het ook echt gehaktballen regent, vandaar te titel..) is het tweede deel zonder problemen te volgen. Het is echt een apart verhaal, waar alleen de uitvinding van Flint eenzelfde rol in speelt. Alle dieren, het avontuur, het eiland, Live Corp, alles wordt weer netjes aan je voorgesteld. Een geweldige film!

Het regent gehaktballen 2, Sony Pictures Home entertainment

Tijdsduur: 91 minuten, Animatie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 18 euro), Blu-ray (ca. 24 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.