Recensie: Het prullalamonster, Jean-Paul Mulders

prullalamonster_groot

Sommige kinderen houden ontzettend van griezelen en gruwelen. Het kan ze niet wreed en gemeen genoeg zijn. Mijn kinderen zijn dat overigens niet, eerder het tegenovergestelde! Maar voor die eerste groep kinderen zijn er heel erg weinig leuke en spannende boeken. Geen nood, zou ik zeggen, maak plaats voor het Prullalamonster! Jean-Paul Mulders heeft een bijzonder spannend en spanning-opbouwend verhaal geschreven, dat sluimert tot een grappige climax, waarbij de illustraties van Jacques en Lise zorgen voor een stukje nieuwsgierigheid.

Het boek gaat over een jongetje, dat gaat schommelen in het bos. Maar wat het jongetje niet weet, is dat daar ook het Prullalamonster woont. En dan monster heeft zich verslapen. Knorrend van de honger wordt hij wakker, en hunkert maar naar één ding: kinderen! Hij gaat op zoek in het bos, want hij ruikt een mensenkind… Da’s toch best een eng en spannend idee, dat er zo maar een mensen-etend monster door de bossen loopt.

Als het Prullalamonster eindelijk bij het jongetje aankomt blijkt het jongetje echter helemaal niet bang te zijn voor het monster. En die laatste doet iets heel bijzonders. In plaats dat hij het jongetje toch eet (want hij heeft honger) laat hij het kereltje met rust en gaat terug naar huis, om daar blaadjes te eten en weer te gaan slapen…

Het prullalamonster, Jean-Paul Mulders
Abimo, uitgegeven, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789462341500

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.